''Düşük maliyetle gerçekleştirmeliyiz''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili, ''Devlete çok fazla yük getirmeden, mümkün olan en düşük maliyetle, meclis olarak uluslararası yükümlülüğümüzü yerine getirmenin yollarını aramaktayız'' dedi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 19:40
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AKP Tekirdağ İl Kongresi'ne katılmak için geldiği Tekirdağ'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, DTP milletvekillerinin mecliste ifade vermeye yanaşmaması ve benzeri tutumlarıyla ilgili, AB yetkililerinin kendisinden herhangi bir bilgi istemediklerini söyledi. Türkiye'de halen süren bir yargı süreci olduğunu ifade eden Bağış, ''Bağımsız yargı, davayı erteleme kararı almıştır. Zamanı geldiğinde arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapacaklardır. Eğer Türkiye'nin gerçekten demokratik bir ülke olmasını istiyorsak, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum'' diye konuştu. Bağış, bir soru üzerine, Türkiye'yi kaosa sokmamak için herkesin pozitif düşünmeye ihtiyacı olduğunu, negatif düşünceden ve Türkiye'nin kaosa sürüklenmesinden hiç kimsenin kazancının olmayacağını vurgularken, bu durumdan yalnızca düşmanların kazancının olacağını bildirdi.

Ottawa Anlaşması gereğince Türkiye'nin, mayınlı arazilerini temizleme zorunluluğu olduğunu ve bu konuda yükümlülükleri bulunduğunu hatırlatan Bağış, şöyle devam etti: ''Devlete çok fazla yük getirmeden, mümkün olan en düşük maliyetle, meclis olarak uluslararası yükümlülüğümüzü yerine getirmenin yollarını aramaktayız. Bununla ilgili yasama çalışmaları devam etmekte. Kanun çıktıktan sonra da gereği yapılacaktır. Ben, mensubu olmaktan gurur duyduğum hükümetin üyesi olarak, bu tasarının arkasındayım.''

CHP Lideri Deniz Baykal'ın terör sorununun çözümüyle ilgili açılımına da değinen Bağış, ''Sayın Baykal inşallah samimidir. Biz, Türkiye'nin barışa kavuşması için herkesin çözüm önerilerini dinlemeye hazırız'' dedi. Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir ziyaret borcu olduğunu ifade eden Bağış, kendilerinin, CHP'nin yeni genel merkez binasına taşınması nedeniyle ziyarette bulunduklarını, ancak AK Parti'nin yeni binasına taşınmasının üzerinden 2 yıl geçmesine karşın Baykal'ın ziyarette bulunmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler