Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi 'Farklılıklara kapalı toplum' başlığıyla verdiği haberinde 'Radikalizm ve Aşırıcılık' araştırmasının sonuçlarını manşetinden okuyucularına duyururken, Milliyet gazetesi ise aynı haberi 'Hoşgörü çok uzakta' başlığıyla veriyor. İşte diğer gazetelerin manşetleri...

Yayınlanma: 31.05.2009 - 06:14
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Farklılıklara kapalı toplum


Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Yılmaz Esmer’in ‘Radikalizm ve Aşırıcılık’ araştırmasına katılanların çoğu “kızı şortla dolaşanı, içki içeni, oruç tutmayanı, deist ya da ateist olanı, Hıristiyanı, Yahudiyi, nikâhsız yaşayanı” komşu olarak istemiyor. Söz konusu unsurlara en hoşgörüsüz yaklaşanların 15 ile 18 yaş arasındaki gençler olması da dikkat çekiyor.


HÜRRİYET

İşte İran adaleti


İran'da 25 kişinin öldüğü cami bombalamasının üç sanığı apar topar asıldı. İdam edilen üç kişinin, saldırı sırasında gözaltında olduğu ortaya çıktı.


MİLLİYET

Hoşgörü çok uzakta


Türkiye'de 34 ilde yapılan "Radikalizm ve Aşırılık Araştarması"na katılanların yüzde 72'si "İçki içen komşu istemem" dedi. Nikahsız yaşayan, eşcinsel, ateist hatta yabancı komşu da istenmiyor.
 

RADİKAL

Şampiyon Beşiktaş


Siyah-Beyazlı ekip Denizlispor'u deplasmanda mağlup ederek şampiyon oldu.
 

 

AKŞAM

Duble şampiyon


Ve Beşiktaş 13. kez şampiyon... Fortis Türkiye Kupası sahibi Kara Kartal, Turkcell Süper Lig'in son maçında deplasmanda Denizlispor'u Holosko ve İbrahim Toraman'ın golleriyle 2-1 yenerek 6 yıl aradan sonra mutlu sona ulaştı.


POSTA

Şampiyon Beşiktaş


Denizlispor'u dün deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş Süper Lig Şampiyonu oldu.
 

VATAN

Ayin şüphesi


Münevver'in katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 6 arkadaşına daha yurtdışı yasağı getirildi.
 

HABERTÜRK

Hançer timi


Bin korucudan seçilen ve bugüne kadar 100 PKK'lıyı etkisiz hale getiren 23 kişilik Hançer Timi'ni ilk kez Habertürk görüntüledi.


BİRGÜN

Ne faşizan baskı ne de fetihçi ruh


Erdoğan bir yandan "azınlıklara faşizan baskı"dan söz ederken, diğer yandan azınlıkları ve evrensel değerleri yok sayarak 556. defa "İstanbul'un fethi"ni kutladı.
 

SABAH

Sabetaycılar dönmek istiyor


Türkiye'deki Sabetaycılar'ın gizli lideri, İsrail gazetesine konuştu: İsrail artık bizim dönüşümüze izin vermelidir.
 

TERCÜMAN

Son olsun ilki


Şehit Deniz Demirci'yi son yolculuğuna uğurlayan tören bölüğü askerleri, ilk kez silahları havada, teröre tepkisini dile getirdi.


YENİ ŞAFAK

Paşa'ya hafıza kaybı formülü


Beyin kanaması geçirdikten sonra taburcu edilen Eruygur'un hafızasını kaybettiği iddiası kafaları karıştırdı.
 

 

ZAMAN

Türkiye'de 'mahalle baskısı' yok


Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yılmaz Esmer başkanlığında 34 ilde bin 715 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırma, 'mahalle baskısı' söylemini boşa çıkardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler