Sanayiciden yatırımı artıracak öneri

Ankara Sanayi Odası, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı'na iç talebi canlandıracak ve yatırımları artıracak 4 maddelik bir öneri paketiyle gitti.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 06:14
Abone Ol google-news

Ankara Sanayi Odası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yatırımları artıracak ve iç talebi canlandıracak 4 maddelik öneri paketiyle gitti.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) sunduğu paketin öncelikli gündem maddesi 2009 yapılacak yatırımlara yatırım indirimi uygulanması oldu. Yatırım indirimlerinin hayata geçirilememesi halinde amortismanın hızlandırılması beklentisini ileten ASO, iç talebi canlandırmak amacıyla öğrenci, emekli ve iş arayan kesimlere kaynak aktarılmasını istedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a iç talebi canlandıracak 4 önerilik bir paket sunan Ankara Sanayi Odası, 2009 yılında yapılacak yatırımlar için yatırım indirimi getirilmesini veya amortismanın hızlandırılmasını istedi. Küresel ekonomik kriz nedeniyle beklemeye alınan yatırımların hayata geçirilmesi ve iç talebi canlandırmak için harekete geçtiklerini söyleyen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Bakanı Babacan'a dört maddelik bir talep listesiyle gittiklerini belirtti. Özdebir, "Biz iç talebin canlı tutulmasını istiyoruz. Tüketim harcamalarına yönelik olarak ÖTV indirimiyle bir takım teşvikler yapıldı. Şimdi sırada yatırım indiriminin hızlandırılması var. Biz Bakan Babacan'dan 1 Haziran-31 Aralık 2009 tarihleri arasında özel bir yatırım indirimi teşviki istedik. Söz konusu tarihler arasında işletmelerin yatırım bono alımlarında, işletmelerin doğrudan doğruya vergi matrahından düşmesini bekliyoruz. Yatırım indiriminin hayata geçirilememesi halinde yatırım mallarının amortismanının hızlandırılması talebimizi ilettik" dedi.

Devlet Bakanı Babacan'a iletilen diğer taleplerinin ise gündeme alındığını ifade eden Özdebir, "Sanayici adına yaptıkları taleplerden birinin Özel sektörün belediyelerden alacakları vardı. Bu alacakların kesinti yapılmadan ödenmesi olduğunu dile getiren Özdebir, bu konuda hükümet bu konuda adım attı. Belediyelerin alacaklarının kesintisiz ödenmesi ile ilgili bir tasarrufta bulundu. Düzenlenme yayınlandı. Diğer başlıklar ise stajyer öğrencilere 375 TL staj ücreti ödenmesi ve ücretli kursların yaygınlaştırılmasıydı. Bu konuda bürokraside çalışmaların olduğunu, bunun işaretlerini aldık" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler