İşçi partisi 3.sırada

Skandallarla sarsılan İngiliz siyasetinde taşlar ciddi biçimde yerinden oynadı ve iktidardaki İşçi Partisi, 22 yıldır ilk kez, Liberal Demokrat Parti'nin de altına, üçüncü sıraya düştü.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 08:00
Abone Ol google-news

İşçi Partisi, 22 yıldır ilk kez, Liberal Demokrat Parti'nin de altına, üçüncü sıraya geriledi. ICM kamuoyu araştırma kurumunun The Sunday Telgraph gazetesi için yaptığı anketin sonuçları, 4 Haziran'daki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Başbakan Gordon Brown açısından bir "erken bozgun" olarak yorumlandı.

Ankete katılanlar, İşçi Partisi'nden desteklerini çekmelerinin en büyük nedeni olarak, milletvekillerinin bütün harcamalarını devlete fatura etmeleriyle ilgili skandalı gösterdi.
Telegraph, bu tabloda gelecek haftalarda Gordon Brown'ın liderliğine karşı bir hareketin başlamasının da kaçınılmaz göründüğünü yazdı.

Seçim olması halinde kimi destekleyeceklerine dair soru üzerine ankete katılanların sadece yüzde 22'si, iktidardaki İşçi Partisi'ni destekleyeceğini bildirdi. Buna karşılık ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'yi destekleyeceğini bildirenlerin oranı yüzde 40, Liberal Demokrat Parti'yi destekleyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 25 oldu.

Gelecek perşembe günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde kimi destekleyeceğine dair soru üzerine ise İşçi Partisi'ni destekleyenlerin oranı bu kez yüzde 17'ye geriledi. 4 Haziranda Muhafazakar Parti'yi destekleyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 29 olurken, Liberal Demokratların desteği ise yüzde 20 olarak ortaya çıktı.

4 Haziran seçimlerinde oy alması beklenen partiler arasında, yüzde 11'lik halk desteğiyle Yeşiller ve yüzde 10 ile AB karşıtı İngiltere Bağımsızlık Partisi de bulunuyor. Aşırı sağcı İngiltere Ulusal Partisi'nin oy oranının ise yüzde 5'lerde kalması bekleniyor.

Başbakan Gordon Brown'ın ise 4 Haziran seçimi sonrasında bir kabine değişikliğine giderek, siyasi otoritesini güçlendirme çabasına girmesi öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler