"Avrupa'nın sınırlara ihtiyacı var"

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel, Fransız ve Alman gazelerinde yayınladığı ortak metinde Türkiye'nin adını vermeden, dolaylı olarak AB üyeliğine karşı çıktılar. Sarkozy ve Merkel "AB'nin sınırlara ihtiyacı var. Sınırsız genişleme mümkün değil" dediler.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransız Journal de Dimanche ve Alman Die Welt gazelerinde eş zamanlı olarak ortak bir metin yayınladı.

Anketlerin, partileri UMP ve CDU'nin farkla önde gittiğini gösterdiği iki liderin ortak metinle "rekor düşük bir katılım oranı"nın beklendiği seçimlerde halkın, sandık başına gitmesini sağlamayı da amaçladığı belirtiliyor.

Fransız basınının, bunun, seçim kampanyasının başlamasından bu yana Sarkozy ve Merkel'in ikinci ortak girişimi olduğuna dikkat çektiği metinde AB'nin genişlemesi konusuna da değinildi. İki lider, Türkiye'nin ismini vermeden, dolaylı olarak AB üyeliğine karşı çıktığı metinde "AB'nin, hareket edebilmesi için sınırlara ihtiyacı var. Sınırsız genişleme mümkün değil" ifadesine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler