Gül'e var bürokrata yok

Kayıp trilyon davasında milyonlarca liralık zararı için itirazda bulunmayan genel müdür kurtuldu. CHP’nin yasal girişimleri de sonuçsuz kalırken, grup başkanvekili Hakkı Suha Okay, “Kemal Unakıtan, Abdullah Gül’ü; Gül de Necmettin Erbakan’ı affediyor. Böyle bir af zinciri silsilesi oluşuyor” dedi.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün yargılanması yönünde karar verirken, kayıp trilyon davasında kamunun milyonlarca liralık zararı için itirazda bulunmayan Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürü Selahattin İnci ise yargılanmaktan kurtuldu. CHPnin yasal girişimleri de sonuçsuz kalırken, grup başkanvekili Hakkı Suha Okay, Kemal Unakıtan, Abdullah Gülü; Gül de Necmettin Erbakanı affediyor. Böyle bir af zinciri silsilesi oluşuyor dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün kayıp trilyon davasında yargılanması gerektiğine ilişkin Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının tartışmaları sürerken, zararın tanzimine yönelik girişimde bulunmayan Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürü İnci ise idare mahkemesinin yetki tartışmasıyla yargılanmaktan kurtuldu. CHP grup başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 21 Ocak 2008de savcılığa yapılan suç duyurusunda, kapatılan RPnin usulsüz kullandığı belirtilen Hazine yardımının yol açtığı kamu zararına ilişkin açılan hukuk davasının Abdullah Gülün Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasından birkaç gün önce sonuçlandığı anımsatıldı. Suç duyurusunda Muhakemat Genel Müdürlüğünün 2007 için belirlenen 1.3 milyon TLnin üzerindeki kamu alacaklarından vazgeçilebilmesi için Danıştayın uygun görüşü alınarak Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması gerektiği belirtildi. Dilekçede, bu miktarın 10 katına yakın bir alacak söz konusu olmasına karşın Gül ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksunun da aralarında bulunduğu bazı AKPlilerle ilgili olarak söz konusu kararın temyiz edilmeyerek görevin kötüye kullanıldığı savunuldu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bozkurtun girişimi üzerine Maliye Bakanlığı, yapılan şikâyetin soyut olduğu gerekçesiyle işleme konulamayacağına karar verdi. Bunun üzerine savcılık, suç duyurusunu işleme koyarken, Unakıtan hakkındaki dosyayı ayırdı. CHP, maliyenin ancak Danıştay görüşünü alarak 1.3 milyon TLye kadar alacaktan vazgeçme yetkisi olduğu halde bu dosyadaki alacağın 12 milyon TLyi bulduğunu belirterek, Maliye Bakanlığının işleme koymama kararının kaldırılması için Danıştaya başvurdu. Danıştay, davadan vazgeçme yetkisinin Muhakemat Genel Müdürüne değil, Maliye Bakanına ait olduğu gerekçesiyle başvuruyu 2ye karşı 3 üyenin oyuyla reddetti. Böylece, kayıp trilyon davasının milyonlarla ifade edilen kamu zararının tahsil edilmesi için girişimde bulunmayan Muhakemat Genel Müdürü yargılanmaktan kurtuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler