"Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, ''Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır'' dedi.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 09:37
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9. Diyarbakır Kültür Sanat Festivali'nin kapanışında bir konuşma yaptı.

Ayna, özetle şunları kaydetti:

''Biz hakların ve özgürlüklerin siyasetini yapıyoruz. Bugün Türkiye'de çok kimlik var ve çok kimlik yaşıyorsa, bu ülke bunu Anayasal güvenceye almak zorundadır. Bu kimlik siyaseti değil. Kimlik siyaseti başka kimliği reddetmektir. Bu ülkede kimlik siyaseti yapan DTP dışındaki tüm siyasi partilerdir.

Ben Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın söylediklerini değil, kamuoyunun söylediklerini önemsiyorum. Kamuoyu çok ciddi tartışıyor Kürt sorununun çözümünü.

Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler