"Oyun başladıktan sonra kuralları değiştirmek imkânsız"

Fransa Dışişleri eski Bakanı Hubert Verdine, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin olarak "İlk baştan Türklere 'Sizinli bir ittifak oluşturmak istiyoruz ancak (AB'ye) katılım en iyi çözüm değil' dense daha dürüst olurdu. Oyun başladıktan sonra kuralların değiştirilmesi hem imkansız, hem de yanlış gibi geliyor bana" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Türkiye'nin AB üyeliğinin bir ana temas haline getirildiği, Avrupa Parlamentosu seçimlerine bir hafta kala Le Monde gazetesiyle bir söyleşi yapan eski sosyalıst bakan Hubert Verdine, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda ne düşündüğü sorulması üzerine "İlk baştan Türklere, 'Sizinli bir ittifak oluşturmak istiyoruz ancak (AB'ye) katılım en iyi çözüm değil. Siz çok farklı bir ülkesiniz ve katılım antlaşmasının üye devletlerce onaylanacağını garantilememiz mümkün değil' dense, daha dürüst olurdu" dedi.

Buna karşın, 1963 yılından ve özellikle Türkiye'nin resmi aday ilan edildiği 1999'dan sonra başka bir yola girildiğini belirten Verdine, müzakere sürecinin Türkiye'deki modernizasyondan yana olanlar için önemli bir unsur olduğunu kaydederek şöyle devam etti:
"Oyun başlamasından sonra kuralları değiştirmek hem imkansız, hem de yanlış gibi geliyor bana. Yıllar önce Türkiye ile bir krizin önlenmesi için belki daha büyük bir krizin tohumları atıldı. Bu krizden dürüst bir biçimde çıkılmalı ve bir yerde genişlemeye son verilmeli."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler