Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı yapıldı

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı, 18 bin 500 adayın yarıştığı Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı bugün yapıldı. 120 dakika süren sınavda öğrenciler toplam 100 soru cevapladı.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 13:10
Abone Ol google-news

Türkiye genelinde 14 ilde yapılan Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı İstanbul’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı, toplam 18 bin 500 adayın yarıştığı sınavda öğrenciler 100 soru çözdü.

Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı dün saat 10.00’da başladı ve 120 dakika sürdü. Öğrenciler, sabah erken saatlerde sınavın yapılacağı okullara velileri ile birlikte geldi. Sınava girişlerde izdiham yaşanmaması nedeniyle saat 09.30’dan itibaren salonlara isimleri tek tek okunarak alınan öğrencilere sınav öncesi kimlik kontrolü yapıldı. Sınav öncesi bazı öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken veliler çocuklarını kucaklayıp sınav salonlarına gönderdi. Aileler sınav süresince çocuklarını okulların bahçelerinde, kapılarında ve okullardaki sınavın yapılmadığı alanlarda gazete okuyarak, sohbet ederek bekledi. Öğrenciler sınavda 25 Türkçe, 20 Matematik, 20 Fen Bilgisi, 20 Sosyal Bilgiler ve 10 Dil Öğrenme Yeteneği’ne yönelik soruları cevapladı. Soruların yüzde 90’ı Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler derslerinden hazırlanırken bu soruların yüzde 70’ini 8. sınıfların öğretim programları, yüzde 30’unu ise 7. sınıfların öğretim programları oluşturdu. Sınavın yüzde 10’luk dilimi ise dil öğrenme yeteneğini ölçen sorular kapsadı. Toplam bin 667 öğrencinin yabancı okullara yerleştirileceği sınav 1000 puan üzerinden hesaplanacak. Sınav sonuçları ise 25 Haziran 2009 tarihinde açıklanacak. Adaylar okul tercihlerini, 26 Haziran - 15 Temmuz 2009 tarihleri arasında
http://www.meb.gov.tr adresinden yapabilecek.

Fen Bilimleri Dershaneleri uzman öğretmenleri soruların müfredat programına uygun olarak hazırlandığını ifade etti. Öğretmenlerin soruları değerlendirmeleri şöyle:
 

Türkçe:

Sorular temel bilgilere sahip öğrencilerin yapabileceği niteliktedir ve kolaydır. 7. ve 8. sınf programlarına uygun olarak hazırlanmıştır. 25 sorunun 18’i Anlam Bilgisi, 7’si Dilbilgisi konularından sorulmuştur.
 

Matematik:

Sorular 7. ve 8. sınf programlarına uygun sorulandan oluşmaktadır. Sorular, işlem yeteneğine dayalı olup, çok fazla cebirsel ifade içermeyen, Devlet Parasız Yatılılık Sınavları sorularına benzer neteliktedir. Zor denebilecek soru bulunmamaktadır.
 

Fen ve Teknoloji:

Sorular, müfredata uygun olarak hazırlanmıştır. Sorular açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir.
 

Sosyal Bilgiler:

Sorular müfredata uygun olarak hazırlanmıştır. 20 sorunun ağırlıklı olarak 8. sınıf Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi programından sorulduğu görülmektedir. Sorular kolaylıkla yanıtlanabilecek niteliktedir.
 

İngilizce:

Sorular dil yeteneğini ölçebilecek özelliktedir. Düzenli okuma alışkanlığı olan öğrencilerin kolayca yanıtlayabileceği sorulardır.

 

Sınav soruları ve cevapları için;

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?ID=3082


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler