"İmralı'ya kimin gönderileceği tespit edilmedi"

Adalet Bakanlığı, "terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın yanına iyi halli bir PKK'li getirilecek" haberlerini yalanladı. Adalet Bakanlığı'nda yapılan açıklamada, İmralı Adası'na gönderilecek hükümlüler konusunda henüz herhangi bir çalışma ve tespit yapılmadı denildi.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 15:31
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda inşaatı çalışmalarının devam ettiğini, buraya gönderilecek hükümlüler konusunda henüz herhangi bir çalışma ve tespit yapılmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bugün bir haber ajansı tarafından 'Apo'nun yanına 'iyi halli' PKK'li getirilecek' başlıklı bir haber servis edilmiş, gerçeği yansıtmayan bu haberin bazı internet sitelerinde de yayımlandığı görülmüştür. Haberde, İmralı Adası'nda yapılan cezaevi inşaatının tamamlanma aşamasına geldiği belirtilmekte ve iyi hali saptanan 6-7 PKK'li hükümlünün buraya gönderileceği iddia edilmektedir.
İmralı Adası'nda yapılan inşaat çalışmaları devam etmekte olup buraya gönderilecek hükümlüler konusunda henüz herhangi bir çalışma ve tespit yapılmamıştır. Bu nedenle söz konusu haber gerçeği yansıtmamaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler