Talat: Toprak verebiliriz

Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeler hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla geziler başlatan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununun çözümü için en uygun dönemde olduklarını söyledi. Fakat Talat'ın "Türk tarafı toprak vermek zorunda kalabilir" sözleri Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelerin hangi yöne doğru gittiği konusunda kafalarda ciddi soru işaretleri yarattı.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 16:11
Abone Ol google-news

Kıbrıs konusunda yürütülen görüşmelerde birçok konuda yakınlaşma sağlandığını, yargıda yüzde yüz oranında anlaşmaya varıldığını açıklayan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, görüşmeler sürecinde en zor konunun ''toprak'' olacağını, Türk tarafının yüzde 29 artıyı başlangıçta kabul ettiğine göre toprak vermek zorunda olacağını bildirdi.

Kıbrıs konusunda yaşanmakta olan gelişmeler hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla köy gezileri başlatan Talat, bugün Gaziveren ve Doğancı köylerini ziyaret etti. Talat'a, köy gezilerinde eşi Oya Talat da eşlik etti.

Ziyaretlerde köylülerle görüşen Talat, görüşmelerde gelinen aşama hakkında bilgi verdi ve köylülerin yönelttiği soruları yanıtladı.

Kıbrıs sorununun çözümünün, halkın karşı karşıya kaldığı birçok sorunun çözümünü de kendiliğinden getireceğini ifade eden Talat, bu dönemin Kıbrıs sorununun çözümü için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti ve Türkiye'nin çözüm isteğine dikkati çekti.

Kıbrıs Rum tarafında iktidarda bulunan partinin kuramsal olarak çözüm yanlısı olduğunu belirten Talat, ancak Kıbrıs Rum tarafının çözüm için yeterli motivasyonunun olmadığını dile getirdi.

Görüşme sürecinde ''toprak'' konusunun en zor konu olacağını ifade eden Talat, ''Biz, en baştan yüzde 29 artıyı kabul ettiğimiz için toprak vermek zorundayız. Görüşme sürecinde en zor konu 'toprak' olacaktır, çünkü toprak vermek zor bir konudur. Ancak halkımız hiç endişe duymasın. Yapılan hiçbir yatırım boşa gitmeyecektir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler