Tarlada şüpheli paket

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir tarlada uçaktan balonla atıldığı iddia edilen şüpheli paket bulundu. Üzerinde 'Radiosonde'' yazılı bataryaya benzeyen şüpheli paket ile ilgili inceleme devam ediyor.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 16:33
Abone Ol google-news

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir tarlada şüpheli paket bulundu. Paketin bir uçaktan balonlar atıldığı öne sürülüyor.

Alınan bilgiye göre, Dindoğru Mahallesi Malamar Tepe mevkinde çiftçilik yapan Mustafa Doğan (60), ayçiçeği tarlasında traktörü ile çalıştığı sırada, uçaktan atılmış, patlamış balona bağlı üstünde ''Radiosonde'' yazılı bataryaya benzeyen şüpheli paket bulunca yetkililere haber verdi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen ekipler, pakette radyasyon olabileceği ihtimali üzerine özel kıyafetlerle pakette incelemede bulunarak, fotoğraf çekti.

Balonun Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait olabileceği şüphesi ile Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü'nü ve İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçen polis ekipleri, çektikleri fotoğrafları bu kurumlara gönderdi.

Bölgeye gelen Babaeski TEMA Vakfı Temsilcisi Hüseyin Taşkın da duyarlı çiftçiye bu davranışından dolayı teşekkür etti. Taşkın, yaptığı açıklamada, ''Çevremizde tesadüfen de olsa rastladığımız önemsiz gibi görünen şüpheli radyo aktif maddelerine hiç dokunmadan hemen ilgililere haber vermeliyiz'' dedi.

Polis, tarlayı kontrol atlına alırken, paketle ilgili incelemesini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler