Amerikan-Türk Konseyi başlıyor

Amerikan-Türk Konseyi (ATC), Türkiye'nin Amerikalı Dostları (AFOT), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından bu yıl 28'incisi gerçekleştirilen, Türk-Amerikan ilişkilerini konu alan konferans Washington'da başlıyor.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 06:13
Abone Ol google-news

Amerikan-Türk Konseyi konferansının bu yılki başlığı ''ABD-Türkiye: Değişim döneminde zorlukların üstesinden gelmek'' adını taşıyor.

Konferansın katılımcıları arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bulunuyor.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy tarafından Washington Büyükelçiliği'nde, konferans dolayısıyla bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Milli Savunma Bakanı Gönül ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de katıldı.

Jeffrey, resepsiyonda gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Türk-Amerikan ilişkilerinin zaten üst düzeyde bulunduğunu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyaretiyle ilişkilerin daha da yükseğe taşındığını'' söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Washington'a geç saatlerde ulaşması dolayısıyla resepsiyona katılmadı.

Washington yakınlarındaki Gaylord Resort Otel'de 2 gün sürecek konferansa, Türkiye ve ABD'yi ilgilendiren konulara ilişkin panellerle devam edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler