Gazetelerde Bugün

Yazılı basında yer alan belli başlı gazetelerin bugünkü başlıkları şöyle; "Eski bakandan ağır sözler", "20 karantina 591 şüpheli","KESK'e 'Avrupa'da böyle olur' yalanı", "Tuzla çöktü önlemi geldi!", "Roj TV skandalı", "Almanya'da PKK Holding". İşte gazetelerin manşetleri...

Yayınlanma: 01.06.2009 - 06:48
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Eski bakandan ağır sözler


‘Yüce Divan’dan kaçış planı’ AKP’den ayrılarak Türkiye Partisi’ni kuran Abdüllatif Şener, AKP döneminin yolsuzlukların yaygınlaştığı, karanlık ve kirli bir dönem olduğunu söyledi. İmar planı değişikliklerine ve İhale Yasası’ndaki düzenlemelere dikkat çeken Şener, “Eğer bir ihale özel bir yasaya bağlanıyorsa orada temiz iş yoktur” dedi. Şener, mayın
tasarısının da Yüce Divan’dan kurtulmak için getirildiğini belirtti.



HÜRRİYET

Maalesef böyle


Adalet Bakanı Ergin'den acı tespit: "Maalesef cezaevlerinde vatandaşların yüzde 60'ı yargılanmayı bekliyor. Geciken, adalet değildir."


MİLLİYET

'İmralı açılımı tartışması"


"Kürt sorunu!nun çözümünde 'açılım' tartışmaları sürerken, İmralı'da yatan PKK lideri Öcalan'ın yanına gönderilecek 6-7 mahkum için de son aşamaya gelindiği iddia edildi.
 

 

RADİKAL

Tuzla çöktü önlemi geldi!


Tuzla dahil, riskli işlerde eğitimsiz işçi çalıştıranlara ağır cezalar verilecek. Denetimleri iş müfettişleri yürütecek.

 

AKŞAM

4. adamı sildiler


Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, DP'nin yeni lideri. Cindoruk'a kutlama mesajı gönderdi. Gül, randevu verdi. 'Eski dost' Abdüllatif Şener'e ise ne tebrik var ne de davet.

 

POSTA

Roj TV skandalı


Türkiye'nin kapatılması için NATO'ya, Avrupa Birliği'ne ve Danimarka'ya defalarca rest çektiği PKK'nın yayın organı Roj TV'nin 3 gündür Diyarbakır'daki kültür sanat festivalini canlı yayınladığı ortaya çıktı. Polis fark edip yayını kesmek istedi ama Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir engelledi.


VATAN

İki yüzlü Avrupa


AB üyesi 27 ülkede 4-7 Haziran'da yapılacak seçimlerde, tüm partiler seçmenleri etkileyebilmek için 'Vur Türkiye'ye al oyu' politikası izliyor.


HABERTÜRK

20 karantina 591 şüpheli


2 Türk'te domuz gribi çıkınca, İstanbul'da 20 kişi karantinaya alındı. Uzmanlar 3 uçaktaki 591 yolcu ile mürettebtı arıyor.



BİRGÜN

KESK'e 'Avrupa'da böyle olur' yalanı

KESK baskınının 'Avrupa'ya uygun' olduğu açıklandı. İzmir'de sendika yöneticisinin eşi ve misafiri çırılçıplak soyularak arandı. Çırılçıplak soymanın neresi Avrupalı?


SABAH

Almanya'da PKK Holding


Avrupa'daki PKK bağlantılı şirketler, Almanya merkezli birlik aracılığıyla teröre yılda 1 milyar euro aktarıyor.
 

 

TERCÜMAN

Acılar ayaklandı

"Tarihi fırsat" ve af tartışmalarına şehit aileleri ile gaziler sert tepki göstererek, "Teröristlerle müzakere ile tarihi fırsat olmaz" dedi. "Açlık grevi" uyarısında bulunan acılı aileler Gül ve Erdoğan'la görüşecek.

 

YENİ ŞAFAK

Kriz fırsat dedik ters anladılar


Özel sektörün krizi fırsat bildiğini söyleyen Gedikli, "Sırf kıdem tazminatından dolayı işçi çıkartıyorlar. En son başvurulması gereken tedbirler bizde çok kolay bir şekilde uygulamaya konuluyor" dedi.



ZAMAN

Ergenekon belgeleri AİHM'de delil oluyor


Ergenekon davasının siyasi olduğu iddiasıyla Avrupa'da lulis yapanların işi zor. Klasörlerde delil niteliğinde olan belgeler AİHM'ye taşınıyor. Başkanı öldürülen Zehra Vakfı'nın kapatılması ile ilgili dava bu çerçevede görülecek. Bilim Araştırma Vakfı üyelerinin dosyaları da Yargıtay kararından sonra aynı yolda ilerleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler