TRT'de 'Bob Dylan' efsanesi

"Kuralları Yık" sloganı ile var olan tüm değer yargılarına, ırkçılığa, ülkeleri savaştırıp ceplerini dolduranların hegamonyasına karşı çıkan dünya müziğinin yaşayan efsanesi Bob Dylan'ı anlatan "Bob Dylan-Rüzgarın Dili" belgeseli ilk bölümüyle bu akşam TRT 2 ekranlarında...

Yayınlanma: 01.06.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Müzikleri kadar şarkı sözleri ve şiirleriyle de adından söz ettiren Bob Dylan, 40 yılı aşkın müzik hayatı süresince rock'n roll'dan folk'a birçok değişik müzik türlerinde unutulmaz şarkılara imza attı.

‘Bob Dylan-Rüzgarın Dili’ belgeseli Amerikalı şarkıcının hayatından kesitler sunarak, sanatçının en güzel şarkılarıyla ekrana geliyor. Ve soruyor, 68’li yıllarda dünya nasıldı, bu gün nasıl diye? Geçen bunca yılın, savaşların ve çekilen acıların ardından, bir şeyler değişti mi, zaman değişti mi diye?

Belgeselde İzzet Öz, Yavuz Aydar, Zerrin Özer, Nejat Yavaşoğulları, Taner Öngün, Artun Ertürk, Derya Bengi, Gökalp Baykal, Mehmet Güreli, Abdülkadir Elçioğlu, Zeynep Oral, Yıldız Çelik, Prof. Dr Cliff Endres gibi değerli isimler yer alıyor.

Belgeselde 1989 yılında, 17.Uluslararası İstanbul Festivali kapsamında verdiği konserde çektiği Bob Dylan fotoğrafları ile yer alan, halen serbest fotoğrafçı&gazeteci olarak çalışan Yıldız Çelik'in (Üçok) 'İstanbul'a gelmesiyle birlikte fotoğraf çekme yasağı koyan Bob Dylan'ın konser fotoğraflarını çekebilmiş olmamın, ayrıcalıklı bir şey olduğunu 20 yıl sonra bu belgeselin hazırlanması benim de belgeselde yer almam ile anlayabildim. Konser sonrası sadece Cumhuriyet gazetesinde çektiğim konser fotoğrafları "yasağı deldik" yazısıyla yer aldı.' dediği belgesel büyük ilgi göreceği benziyor.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Aybike Aydemir’in üstlendiği programın görüntü yönetmenliğini Bülent Mortaş, kurgusunu ise Özgür Arıkan yaptı.

Sony BMG Türkiye Temsilciliğinin katkılarıyla gerçekleşen, 2 şer bölüm ve 30 ar dakikadan oluşan belgeselin ilk bölümü bu akşam, ikinci bölüm ise 8 Haziran Pazartesi günü saat 22.55’te TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler