İsrail basını: Türkler Yahudi komşu istemiyor

Türk halkının, yabancı veya başka dinden komşuları istemediğini ortaya koyan araştırma İsrail medyasında yankı buldu. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz de, "Türklerin yüzde 64'ü Yahudi komşular istemiyor" derken Türk halkının farklı yaşam tarzlarına düşük toleransı olduğunu da yazdı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 07:53
Abone Ol google-news

Türk halkının, içki içen, ateist, yabancı veya başka dinden komşuları istemediğini ortaya koyan araştırma İsrail medyasında yankı buldu. Haaretz gazetesi, bu konudaki haberinde "Türklerin yüzde 64'ü Yahudi komşu istemiyor" başlığını kullandı.

Araştırmanın sonuçlarına dikkat çeken uluslararası ajansların haberlerinin yankılandığı İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz de, "Türklerin yüzde 64'ü Yahudi komşular istemiyor" başlığı ile verdiği haberinde araştırmanın, Türklerin, "Genel olarak farklı yaşam tarzlarına düşük toleransı olduğunu gösterdiği"ni belirtti.

Haaretz, Bahçeşehir Üniversitesi'nce gerçekleştirilen araştırmanın ayrıca, Türklerin yüzde 52'sinin Hristiyan, 67'sinin evlenmemiş bir çift, yüzde 43'ünün de Amerikan komşuları istemediğini de ortaya koyduğuna dikkat çektikten sonra şunları yazdı:

"Araştırmaya göre, İsrail en az popüler ülke. Onun ardından Ermenistan ve ABD var. İsrail ayrıca, dünyanın sorunlarından en çok sorumlu tutulan ülkedir. Ondan sonra ABD ve AB politikaları geliyor."

Gazete, araştırmayı yapan ekibin başında bulunan Prof. Dr. Yılmaz Esmer'in "Türkiye'de İsrail karşıtı hissiyatının yükselişte olduğu" değerlendirmesine de yer verdiği haberinde Türklerin yüzde 62'si için ilk önceliğin din iken laikliği diyenlerin oranının yüzde 17'de bulunduğuna da işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler