İngiliz milletvekillerinin masraflarını devlete fatura etmesi

İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin 25 gündür yaptığı yayınlarla giderek büyüyen milletvekili ve kabine üyelerinin devlete ödettirdikleri masraflarla ilgili skandalda, Maliye Bakanı Alastair Darling'in adı bir kez daha gündeme geldi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

Downing sokağında 10 numaradaki başbakanlık konutunun yanında bulunan 11 numaralı Maliye Bakanlığı lojmanında oturan Darling'in, güney Londra'da kiraya verdiği dairesinin aidatları için devlete 6 ayda bin sterlin ödeme yaptırdığı iddia edildi. Telegraph gazetesi, ödeme tarihini 2007 yılının temmuz ayı olarak açıkladı.

İddianın ortaya atılmasından sonra açıklama yapan Maliye Bakanı Darling'in sözcüsü, bakanın "yanlış bir şey yapmadığını ve kuralları çiğnemediğini" söyledi. Maliye Bakanı Alastair Darling, geçen hafta da vergi beyannamesi doldurtmak için tuttuğu muhasebecinin ücretini devlete ödetmekle suçlanmıştı.

Telegraph bugün ayrıca, Muhafazakar Parti'nin eski liderlerinden Michael Howard'ın da Kent bölgesindeki ikinci evinin bahçesi için 4 yılda 17 bin sterlin bakım masrafını devlete ödettiğini duyurdu. Howard da kendisini savunurken, haberin gerçeği yansıtmadığını, 17 bin sterlinin bahçe düzenlemesi ve bakımı için değil, evin bakımı da dahil pek çok kalem için harcanan paranın toplamı olduğunu söyledi.

Öte yandan, 4 Haziran Perşembe günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçiminde büyük oranda oy kaybetmesi öngörülen iktidardaki İşçi Partisi'nin lideri ve Başbakan Gordon Brown, yaşanan skandallar ve oy kaybının hatırlatılması ve istifa etmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, kısaca "hayır" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler