İETT'den ulaşıma zam

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında geçerli olan ücret tarifesi yeniden düzenlendi. 1 Haziran pazartesi günü uygulamaya konan yeni tarifeyle tam akbil 1,50 TL oldu.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)`nin kararıyla İETT ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlendi. 1 Haziran`dan itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre elektronik bilet beşiBiryerde 7,50 TL, tam akbil 1,50 TL, indirimli akbil 0,85 TL, aylık tam akbil 110 TL, aylık indirimli akbil ise 55 TL oldu. Akbil`le yapılacak aktarmalar da tam 0,75 TL, indirimli 0,21 TL olarak ayarlandı. Raylı sistemler, İDO şehir hatları vapurları ve özel deniz motorlarının 1,40 TL olan jeton ücreti 1,50 TL olarak belirlendi.


"Zam geri alınsın"

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, ''İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın geri alınmasını'' istedi.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, ''İstanbul ulaşımında kullanılan toplu taşıma araçlarında kullanılan AKBİL ve bilet ücretlerine yüzde 15'i aşan fahiş oranlarda zam yapıldığını'' savundu.

Engin, ''yapılan yüksek zam oranının, bilgilendirme yapılmadan uygulamaya konulmasının, haksızlığın boyutunu net bir biçimde ortaya koyduğunu'' öne sürerek, ''Bu zamlar hizmet kullanımında eşitlik ilkesini ortadan kaldırarak, tüketicilerin zarara uğramasına neden olmaktadır. İstanbul ulaşımında yapılan bu zamların önceden tüketiciye duyurulmadan yapılması, toplu taşıma araçlarını kullanmaktan başka seçeneği bulunmayan tüketiciyi cezalandırılmak amacını taşımaktadır'' ifadelerini kullandı. Kamu yararına uygun çalışmalar yapmak, kamu yararına uygun önlemler almak gibi temel görevleri olan yerel yönetimlerin, ticari bir işletme mantığı ile ''istediğim zaman zam yaparım'' tavrını ortaya koyduğunu ileri süren Engin, ''Tüketicileri mağdur etmeye hakları yoktur. Tüketicilerin bilgilendirilme hakları, yapılan ulaşım zammında da yok sayılmıştır. Yapılan zamlar geri alınmalıdır'' görüşünü belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler