Kanada, askeri tatbikat yapacak

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, Kanada ordusunun 26 Ağustos Salı günü Kuzey Denizi'nde tatbikat yapacağını söyledi. Operasyon Nanook ismi verilen askeri tatbikatın, Kanada ordusunun yıllık tatbikatlarından biri olduğunu belirten MacKay, "Tatbikat aynı zamanda Kanada'nın Kuzey Kutbu'ndaki egemenliğinin de bir göstergesi olacak" dedi.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 07:47
Abone Ol google-news

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay beraberinde Kanada Genelkurmay Başkanı General Walt Natynczyk olduğu halde Nunavut eyaletinin başkenti İqaluit'e giden Kanada Savunma Bakanı, "Operasyon Nanook, Kanada Silahlı Kuvvetlerinin bugüne kadar yaptığı en büyük tatbikat olacak. Bu tatbikatta, sadece askeri birlikler değil, yerel ve federal devlet birimleri, sivil toplum kuruluşları, gönüllü teşkilatları koordineli çalışmasının uygulaması gerçekleştirilecek" dedi.

Kanada Genelkurmay Başkanı General Walt Natynczyk de, tatbikata kara, deniz ve hava birliklerine bağlı 600 asker, 2 savaş gemisi, Aurora gözetleme ve Twin Otter personel uçaklarının katılacağını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler