Emeklilik Meclis gündeminde

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, THY'de tecrübeli uçuş ve yer hizmetleri personeline, 45 yaşına gelmeden emekli olmaları için baskı yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan THY'nin, 45 yaş üstü çalışan personel istememesi nedeniyle, uçuş ve yer hizmetleri personeline bu yaşa gelmeden emekli olmaları için baskı yaptığı'' yönünde, basında haberlerin yer aldığını belirtti.

MHP'li Tanrıkulu, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''THY'nin gizli ibareli yazılar gönderdiği çalışanlara 'çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir' deyip, 5 gün içerisinde savunma istemesinin sebebi ve yasal gerekçesi nedir?

2003'ten bugüne kadar baskılarla emekli edilen personel sayısı, yaş ve son bulundukları göreve göre nedir? Havacılık gibi ciddi tecrübe gerektiren bir sektörde, tecrübeli bu çalışanların yerine işe başlatılan personel sayısı kaçtır?

Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı kademeli olarak 60'ın üzerine yükseltildiği halde, bu uygulamanın hükümetinizin savunduğu sosyal güvenlik sistemine zararı olmayacak mıdır?

Hukuksuz bir şekilde baskı altında, zorla genç yaşta emekliliği istenen personelin bu mağduriyetleri ne zaman, nasıl giderilecektir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler