Kaybolan uçakta 1 Türk yolcu da bulunuyor

Fransa Havayolları'na (Air France) ait, 216 yolcusu bulunan Airbus uçağı Brezilya açıklarında radardan kayboldu. Atlas Okyanusu üzerinde düştüğü tahmin edilen uçakta Türk yolcu arp santçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun da bulunduğu açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Hayatta kalan olması ihtimali 'çok düşük'" dedi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 09:57
Abone Ol google-news

Rio de Janeiro-Paris seferini yapan Air France uçağı, Brezilya açıklarında radardan kayboldu. Brezilya açıklarında kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France'a ait yolcu uçağının Brezilya'nın sahil kenti Natal'ın 300 kilometre kuzeydoğusunda radardan çıktığı bildirildi.

 

Tüm yolcuların milliyetleri açıklandı: Yolcular arasında 1 Türk de bulunuyor

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız hava yolu şirketi Air France'a ait Airbus uçağında bir Türk yolcunun bulunduğu bildirildi. Fatma Ceren Necipoğlu isimli Türk yolcunun Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Konservatuarı Arp Bölümü öğretim görevlisi olduğu öğrenildi. Brezilya'ya davetli olduğu bir konser sebebiyle gittiği belirtilen Necipoğlu'nun çok yetenekli bir sanatçı olduğu belirtiliyor.

Fransa Ulaştırma Bakanlığı, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız havayolu şirketi Air France'a ait Airbus uçağında bulanan yolcuların milliyetini akşam saatlerinde resmen açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, mürettebat dahil 228 kişinin bulunduğu uçakta 32 milletten yolcular yer alıyor.

Açıklamada, uçakta 12 kişilik mürettebat da dahil 73 Fransız'ın bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre uçakta, 58 Brezilyalı, 26 Alman, 9 Çinli, 9 İtalyan, 6 İsviçreli, 5 Lübnanlı, 5 İngiliz, 4 Macar, 3 İrlandalı, 3 Norveçli, 3 Slovak, 2 İspanyol, 2 Faslı, 2 Polonyalı, 2 Amerikalı, 1 Türk, 1 Güney Afrikalı, 1 Arjantinli, 1 Avusturyalı, 1 Belçikalı, 1 Gambiyalı, 1 İzlandalı, 1 Rumen, 1 Rus, 1 Kanadalı, 1 Estonyalı, 1 Hollandalı, 1 İsveçli, 1 Danimarkalı, 1 Hırvat, 1 Filipinli yolcu bulunuyordu.

 

Sarkozy: Hayatta kalan olma ihtimali çok düşük

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Air France uçağındakilerden hayatta kalan olması ihtimalinin "çok küçük" olduğunu belirtti.

Sarkozy, Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında, uçakta bulunanların yakınlarından bazılarıyla görüştü.

"Onlara (yakınlarına) doğruyu söyledim. Hayatta kalan olması ihtimali çok küçük" diyen Sarkozy, arama yapılan alan çok geniş olduğu için uçağı bulmanın da çok zor olacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Rio-Paris seferini yapan uçağın kaybolmasının nedenleriyle ilgili olarak "hiçbir varsayımın dışlanmadığını" belirtti.

Bu arada Fransa'nın, kaybolan Airbus uçağının yerinin tespit edilebilmesi için ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yardım istediği bildirildi.

Fransa Savunma Bakanı Herve Morin'e yakın kaynaklar, Fransa'nın Pentagon'dan uçağın yerinin tespiti için uydudan gözleme ve dinleme araçlarını kullanmasını istediğini duyurdu.

 

Son mesaj: Elektrik arızası var

Uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde duruluyor. Air France'ın iletişim direktörü François Brousse, ''uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi bir şekilde durduklarını'' açıkladı.

Hava yolu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uçak güçlü bir türbülanstan geçerken TSİ 05.14'te elektrik sisteminde arıza oludğuna dair otomatik bir mesaj gönderdi. Uçağın TSİ 12.15'te Fransa'nın başkenti Paris'te olması gerekiyordu.

 

Fransa, askeri uçak gönderdi

Fransa'nın Senegal'in Dakar kentindeki askeri üssünde bulunan bir askeri uçağı, kayıp uçağı tespit için yapılan çalışmalara katılmak üzere gönderdiği açıklandı.

Air France yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, ''uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi bir şekilde durulduğunu'' bildirmişti.

 

Kaptan pilotun, 11 bin saatlik uçuş tecrübesi var

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Fransız havayolu şirketi Air France'a ait yolcu uçağında yaklaşık 60 Fransız yolcunun bulunduğu bildirildi.

Fransız BFM televizyon kanalı, uçakta beş İtalyan, 3 Faslı ve iki Lübnanlının bulunduğunu, yolcuların büyük bölümünün Brezilyalı olduğunu belirtti.

Bu arada, uçağın kaptan pilotunun çok tecrübeli olduğu ve şu ana kadar 11 bin saatlik uçuş tecrübesi bulunduğu açıklandı.

 

A330'lar 1998'den beri kullanımda

Hava Güvenliği Şebekesine göre iki motorlu ve uzun mesafeli A330'lar, ilk kez 1994'ta test uçuşlarını yaptı. Havacılıkta orta kapasiteli yolcu jetleri olarak adlandırılan A330'lardan dünyada halen 341 uçak kullanımda. Uzunluğu 58,8 metre olan uçağın standart olanı 253 yolcu taşıyor, iki sınıflı konfigürasyonu ise 293 yolcu taşıyabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler