İşte acının raporu!

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki silahlı saldırıyla ilgili, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Diyarbakır Tabip Odası'nca hazırlanan rapor açıklandı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

İHD Doğu ve Güneydoğu Temsilcisi Ali Akıncı, İHD Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ile dernek şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Bilge köyündeki silahlı saldırı olayını araştırmak üzere Diyarbakır Tabip Odası ile oluşturdukları heyetin, köyde incelemede bulunduğunu söyledi.

Yaptıkları tespite göre, olayla ilgili karanlık kalan bazı noktalar bulunduğunu savunan Akıncı, olayın karakola bildirilmesine rağmen jandarmanın köye, ancak olaydan 2 saat sonra geldiğini iddia etti.

Saldırının ardındaki gerçek nedenlerin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Akıncı, şunları kaydetti:
''Bu olay basit bir rant kavgası ve paylaşımı sonucu meydana gelmemiştir. Katliam, töre, namus ve benzeri gerekçelerle açıklanamaz. Köyde daha önce meydana gelen benzeri ölüm ve yaralama olayları da bu kapsamda değerlendirilmelidir. Köyde koruculuğun ardından baskı, rant elde etme, mala el koyma ve komşu köylere zarar verme artmıştır. Çelebi ailesinin ve bağlantısı bulunduğu kişilerin banka hesap hareketleri incelenmelidir. Olayın failleri nerede, nasıl ve kimler tarafından yakalanmıştır? Bunlar ve benzeri karanlık noktalar ortaya çıkarılmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler