Erçelebi'den KKTC açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın ''Kıbrıs'ta çözüm için Türk tarafının Rumlar'a toprak vermek zorunda kalacağına'' ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 10:30
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, bugün karşılaşılan sorunun, 2004 yılındaki Annan Planı'nın ısıtılıp yeniden önümüze konulmasından başka bir şey olmadığını savundu.

"KKTC'de son yıllarda yürütülen yanlış politika ve özellikle Türkiye'de iktidarda olan AKP'nin 'ver kurtul' politikalarının şimdi gizlenemez şekilde ortaya çıktığını'' iddia eden Erçelebi, KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın sözlerinin yıllardır saklanan acı gerçeğin bir itirafı olduğunu öne sürdü. Erçelebi, şunları kaydetti:
''AKP'nin yürüttüğü AB politikası ile dış politikanın ne kadar sığ olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kıbrıs milli davamızdır ve 'ver kurtul' yaklaşımıyla basite indirgenecek bir konu değildir. Kıbrıs'ta yaşanan acıları yüreğinde ve beyninde hissetmeyen AKP Hükümeti ile Talat ikilisi, yıllardır sakladıkları yanlış politikayı artık saklayamaz hale gelmişlerdir. Rumlar ve AB, Annan Planı ile üzerine düşen hiçbir sorumluluğu yerine getirmemişken, Talat'ın KKTC adına bu yaklaşımı sergilemesi kabul edilemez. 1974'te dönemin başbakanı büyük devlet adamı Bülent Ecevit'in kararlı ulusal duruşu, Mehmetçik ve mücahitlerin kanlarıyla vatan toprağı haline getirilen KKTC'den, bugün su kaynaklarının bulunduğu Güzelyurt'u, KKTC topraklarını pazarlık masasına koymak, kimsenin hakkı ve haddi değildir. Genel Merkezi önünde KKTC bayrağı dalgalanan DSP, Ecevit'in, Rauf Denktaş'ın verdiği mücadeleden sonra elde edilen haklardan asla vazgeçmeyecektir. DSP yüreğinde KKTC'yi hisseden tüm vatandaşlarımızla birlikte, daha önce olduğu gibi KKTC için dik duruş sergilenmesi için ne gerekiyorsa yapacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler