Van'da terörle mücadele eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından Van'da düzenlenen eğitim programı ile 32 ilden gelen 50 polise kurs veriliyor.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Van Polisevi'ndeki programın açılışında konuşan Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan, Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı koordinesinde, terörle mücadele alanında yürütülen faaliyetlerin, psikolojik açıdan desteklenmesi, daha etkin bir mücadele yönteminin benimsenmesi ve terörle mücadelede halk desteğinin sağlanması amacıyla kurs düzenlendiğini söyledi.

Terörle mücadelede kapsamında yürütülen faaliyetlerin öneminin gün geçtikçe arttığını ve günümüzde hem teröristle mücadele hem de terörizmle mücadele yöntemlerinin değiştiğini anlatan Uçkan, ''Terörü önlemenin bir çok çeşidi mevcut olup, bunların en önemlisi de öncelikle terörü besleyen, ona kaynak olan insan kaynağının önüne geçilmesidir. Çünkü taban bulamayan terör örgütleri, kendi kendilerinin sonu olmaktan kurtulamaz. Bugün yapılan çalışmaların ana kaynağı insan faktörüdür'' dedi.

Terörün özellikle 1970'li yıllardan aktif olarak rol aldığını ve o tarihten itibaren sorunların kesintisiz bir şekilde günümüze kadar geldiğini belirten Uçkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Teröre karşı yapılan onlarca mücadeleye rağmen halen bu konuda ülkemiz zarar görmekte ve sıkıntı çekmektedir. Terörü önlemenin en kolay ve aynı zamanda en zor yolu, insanımızı bu konuda bilinçlendirmek, terörün insanımıza, vatanımıza verdiği zararı onlara anlatmak ve onları buna inandırabilmektir. Bizim vatandaşlarımızla her zaman birebir ilgilenmemiz, onların en acı günlerinde ya da en sevinçli günlerini paylaşarak onları kendimize yakın hissettirebildiğimizde bunu başarabiliriz.''

Göç alan yerleşim yerlerinde yaşayan insanların, topluma ayak uydurmada, yaşam biçimlerinin kentsel yaşam biçimine uyum göstermede çok ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Uçkan, ''Bu sorunlar da asayiş, uyuşturucu ya da terör suçu olarak karşımıza çıkmaktadır. Başta bu yerlerdeki altyapı, eğitim, sağlık gibi bir takım sorunları giderdiğimizde, bu insanlarımıza iyiyi ve doğruyu gösterdiğimizde, sorunların birçoğunu aşmış oluruz'' şeklinde konuştu.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıda, Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Bekir Akarsu, sunum gerçekleştirdi. 32 ilden gelen polislerin katıldığı kursun 5 gün süreceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler