Aliyev-Sarkisyan görüşmesi 4 Haziran'da

Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçıl yollarla çözümünü amaçlayan müzakereler kapsamında Azerbaycan ile Ermenistan Cumhurbaşkanlarının yeni bir görüşme çerçevesinde 4 Haziran'da Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir araya gelmeleri bekleniyor.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Yukarı Karabağ sorunun barışçıl yollarla çözümünde arabuluculuk üstlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarından Matthew Bryza (ABD), Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 4 Haziran'da St. Petersburg'da gerçekleşecek ekonomik forum kapsamında bir araya geleceklerini açıkladı.

Uluslararası 16'cı Petrol ve Doğalgaz Fuarı'na katılmak için Bakü'ye gelen Bryza, yerel Trend ajansına yaptığı açıklamada, iki liderin geçen ay Prag'da yaptığı görüşmede Aliyev'in yapıcı bir tutum sergilediğini, aynısını Sarkisyan'dan beklediklerini ifade ederek, ''Biz St. Petersburg görüşmesinde tarafların (Azerbaycan-Ermenistan) belli bir ilerleme sağlamasını bekliyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler