Demirtaş'tan 'İskoç Modeli' hakkında açıklama

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Murat Karayılan'ın İskoç Modeli önerisinin DTP tarafından kabul görmediği yönündeki haberlere tepki gösterdi. Demirtaş, "DTP'nin PKK'ye karşı kullanılmaya çalışılması girişimleri yeni ortaya çıkmış bir taktik değildir. Bu türden oyunların barışa katkı sunmayacağı da artık anlaşılmış olmalıdır."dedi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın fiili lideri Murat Karayılan'ın yabancı bir basın yayın organında yer alan Kürt sorununda İskoç Modeli önerisiyle ilgili bazı medya organlarının bilinçli bir çarpıtma ile DTP'nin, 'PKK'nin etnik milliyetçi öneriler geliştirdiği'ni söylediği yorumlarına yer verdiğini kaydetti. PKK'nın "çözüm" önerilerinin DTP tarafından kabul görmediği şeklinde kasıtlı haber ve yorumlara yer verildiğini ifade eden Demirtaş şunları söyledi:

"DTP tarafından bu konuda yapılan değerlendirmelerde; Karayılan tarafından yapılan açıklamada İskoç Modeli'nin bir örnek olarak sunulmuş olabileceği, bu çerçevede aslında bütün çözüm deneyimlerinden yararlanılabileceği ifade edilmiştir. Ayrıca, Murat Karayılan'ın Kürt Parlamentosu önererek etnik milliyetçi bir çözümden yana olduklarını gösterdiği ve bu açıklamasının öncekilerle çeliştiği şeklindeki bir soru üzerine de, bu konuda Kürtlerin etnik temelli bir ayrışmaya dayalı milliyetçilik esası üzerine çözümleri savunmadığı ve aslında bu önerinin de bu şekilde anlaşılması gerektiği, yine Kürtlerin etnik milliyetçi temelli çözümlerin felakete yol açabileceğini gördükleri ifade edilmiştir. Ancak bu ve benzeri demeçlerimiz cımbızlama yöntemi ile ayıklanarak DTP'nin PKK tarafından yapılan önerileri etnik ayrımcı olarak gördüğü ve karşı çıktığı şeklinde çarpıtılmıştır. DTP içerisinde çözüm sürecine karşı olanlar varmış gibi göstererek DTP'yi zayıflatmaya ve ayrıca Kürtlerin taleplerinin net olmadığı, muğlak olduğu, Kürtlerin kafasının karışık olduğu şeklinde bir intiba yaratmaya dönük girişimler olduğu açıktır. DTP'nin PKK'ye karşı kullanılmaya çalışılması girişimleri yeni ortaya çıkmış bir taktik değildir. Bu türden oyunların barışa katkı sunmayacağı da artık anlaşılmış olmalıdır. Demokratik kamuoyunun ve halkımızın bu tartışmaları bu çerçevede ele alıp değerlendirmesi gerektiğini ifade ediyoruz. " 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler