Liseli saldırgana 39 yıl hapis cezası

Hatay'ın İskenderun ilçesinde komşusunun 6 yaşındaki kızına cinsel saldırıda bulunup öldüren lise öğrencisi "hunharca adam öldürme" ve "cinsel saldırı" suçundan 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 17:18
Abone Ol google-news

Hatay'ın İskenderun ilçesinde komşusunun 6 yaşındaki kızına cinsel saldırıda bulunup öldüren lise öğrencisine 39 yıl hapis cezası verildi.

İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ''hunharca adam öldürme'' ve ''cinsel saldırı'' suçlarından yargılanan sanık K.C (18) ile öldürülen E.A'nın (6) yakınları ve avukatlar katıldı.

Son savunmasında suçunu itiraf eden K.C, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, K.C'ye cinayet suçundan verdikleri ''ağırlaştırılmış ömür boyu hapis'' cezasını, olay tarihinde yaşının 18'den küçük olması nedeniyle 24 yıl hapis cezasına indirdi. Heyet, K.C'ye cinsel saldırı suçundan da 15 yıl hapis cezası verdi.

Müşteki ailenin avukatı Müslüm Kızıl, sanığın nüfus cüzdanına göre olay tarihinde 18 yaşından küçük görünmesine rağmen gerçekte yaşının 20 olduğunu, ancak, Adli Tıp Kurumu'nun bunu dikkate almadığını öne sürerek, kararı temyiz edeceklerin belirtti.

Sakarya Mahallesi'nde meydana gelen olayda, evinin önünde arkadaşları ile oyun oynayan E.A kaybolmuş, cesedi 5 gün sonra oturduğu sitenin bodrum katında bulunmuştu.

Tecavüz girişiminde bulunulup daha sonra başı duvara vurularak öldürüldüğü belirlenen küçük kızın katil zanlısı olarak, komşularının oğlu K.C tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler