Eğitim-Sen üyeleri Ankara'ya yürüyecek

KESK'e bağlı Eğitim Sen üyeleri, eğitim giderlerine dikkat çekmek amacıyla 3-4-5 Haziran tarihlerinde yurdun dört bir yanından Ankara'ya doğru yürüyüşe geçecek. Arıca, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan ve 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında KESK Genel Merkezi'nin aranmasını ve bazı sendika üyelerinin tutuklanmasını protesto etti.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

KESK'e bağlı Eğitim Sen üyeleri, 3-4-5 Haziran tarihlerinde yurdun dört bir yanından Ankara'ya doğru yürüyüşe geçecek. Eğitim-Sen Basın Yayın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yürüyüşün amacı, eğitim giderlerini halkın sırtına yükleyen, eğitime yeterli bütçeyi ayırmayan, okullara ödenek vermeyen, eğitimin demokratikleşmesi, eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerinin toplu sözleşme ile belirlenmesini engelleyen mevcut anlayışa duyulan tepkiyi dile getirmektir" denildi.

Açıklamada, yürüyüşe, öğrencilerin, velilerin, yaşananlardan rahatsızlık duyan toplumun tüm kesimlerinin destek vereceğine inanıldığı da vurgulandı.


BES'den KESK aramasına protesto

Emekli Sandığı önünde toplanan bir grup Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 Nolu Şube üyesi, pankart açıp, slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, 28 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında, KESK Genel Merkezi'nin arandığını anımsatarak, operasyonun KESK'in, emekçinin mücadelesinin yıpratılmasına yönelik olduğunu savundu.

KESK'in 220 bin üyesi olan ulusal ve uluslararası demokratik bir kitle örgütü olduğunu vurgulayan Aslan, gözaltına alınanların, toplum içerisinde tanınan, saygınlığı ve adresleri belli olan kamu emekçileri olduğunu söyledi.

Aramalar sırasında, konfederasyonun kadın çalışmalarına ilişkin belgeleri ile örgüt içi, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kreş ve doğum izniyle ilgili yazışmalarına da el konulduğunu iddia eden Aslan, ''KESK, yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a seslenen Aslan, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Öte yandan, BES Ankara 2. No'lu Şube üyeleri de Ulus'taki Kızılbey Vergi Dairesi önünde toplanarak aynı konuda protesto eylemi gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler