"Bu milletin kendi topraklarını işleyebilecek görgüsü vardır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mayın tasarısıyla ilgili ortaya attığı referandum önerisini "Böyle bir konuda referandum gibi bir geleneğimiz yok. AKP'nin milli duruş doğrultusunda hizaya gelmesini bekliyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:29
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yarın Meclis Genel Kurulu gündeminde ele alınması beklenen ve 2'nci maddesi tekriri müzakere edilecek olan Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve ihale işlemleriyle ilgili tasarı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Mayın tasarısı konusunda topluma "Bu millet kendi topraklarını işleyebilecek, kırsal kalkınmasını sağlayabilecek bilgisi, görgüsü, kararlılığı ve imkanı vardır" mesajı verilmesi gerektiğini belirtti.

Mayın konusunda oluşan milli duruşa saygı duymak gerektiğini kaydeden Vural, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın referandum önerisini ise şöyle değerlendirdi:
"Böyle konularda bir referandum gibi bir geleneğimiz yok. Bu konuda milli duruş doğrultusunda AKP'nin hizaya gelmesini bekliyoruz. AKP'ye diyoruz ki; hizaya gelin. Bu konuda tepki doğru zamanda konulmuştur. Böyle bir milli konuda bütün kamuoyu birlikte olmuşken bu birlikteliği sulandırmak, bozmak için adım atılmamalı. Elbette hodri meydan diyebiliriz ama bu kanunu geçirme iddiasında olanların, referanduma götüreceğini düşünmüyorum. Milli duruştan kaçanlar böyle bir kanunu referanduma sokmazlar ama burada tereddüde gerek yok. Millet doğru olmadığını söylüyor. AKP'ye inattan vazgeçin diyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler