Muhalefet liderlerinin gösterileri devam ediyor

Gürcistan'da, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifası talebiyle 9 Nisan'dan beri gösteriler düzenleyen muhalefet liderleri, devlet binaları ve Tiflis dışındaki bölgelerde gösterileri sürdüreceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:52
Abone Ol google-news

Tiflis Belediye Sarayı önünde bugün toplanan destekçilerine seslenen Birleşik Gürcistan Hareketi sözcüsü Eka Beselia, yarından itibaren parlamento ve adliye binası çevresinde nöbet tutmaya başlayacaklarını ve çarşamba günü Rustavi kentinde miting düzenleneceğini söyledi.

Eski cumhurbaşkanı adayı Levan Gaçeçiladze de muhalif televizyon kanalı "Maestro"nun yayınının Rustavi kentinde engellendiğini belirtti. Gaçeçiladze, bu nedenle çarşamba günü parlamento önünde toplanarak Rustavi'ye gideceklerini açıkladı.

Öte yandan muhalefet destekçilerinin "maket hücreler" yerleştirerek yaklaşık bir aydır kapalı tuttukları "Özgürlük Meydanı" trafiğe açıldı. 26 Mayıs'ta ulusal stadyumda düzenlenen gösterinin ardından, meydanda nöbet tutan Ulusal Forum destekçileri hücrelerden ayrılmıştı.

Ulusal Forum, ortak amaçlarla farklı bir eylem planı izleyeceklerini ve başkent dışındaki bölgelerdeki gösterilere ağırlık vereceklerini açıkladı. Parlamentonun bulunduğu Rustaveli caddesinde hücrelerdeki "istifa nöbeti" sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler