Esad'dan çağrı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Akdeniz havzasındaki ülkelerin daha fazla işbirliği yapmasını istedi. Esad, "Kıbrıs sorunun çözümü için diyalogun önemi" konusunda da ısrar etti.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

Resmi ajans Sana'nın haberine göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Orta Doğu ve Avrupa'nın bir bölümünde maruz kalınan siyasi, ekonomik ve askeri krizlere karşı koyabilmek için Akdeniz havzasındaki ülkelerin daha çok işbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

Başkent Şam'da Rum kesimi Dışişleri Bakanı Markos Kipriyanu'yu kabul eden Esad, diğer sorunların yanı sıra bir de küresel mali krizle karşı karşıya kalınan bir ortamda Akdeniz ülkelerinin hem siyasi, hem de ekonomik işbirliğini genişletmesi gerektiğine inandığını belirtti ve "Kıbrıs sorunun çözümü için diyalogun önemi" konusunda ısrar etti.

Kipriyanu da, "Avrupa'nın Orta Doğu'da barışa ulaşmak için daha etkin bir rol oynaması gerektiğini" belirtirken "Suriye'nin 1967'den beri İsrail'in elinde bulunan Golan'ın tamamen Suriye'ye verilmesinin bir hak olduğunu ve bunu desteklediklerini" söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler