Orams Kararını Kınama Platformu eylem yapacak

KKTC'de oluşturulan Orams Kararını Kınama Platformu, 9 Haziran Salı günü, İngiliz Yüksek Komiserliği ile AB ve BM yetkililerine muhtıra vereceğini açıkladı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 14:17
Abone Ol google-news

KKTC'de oluşturulan Orams Kararını Kınama Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, imzaya açılacak muhtıranın verileceği eylem, İngiliz Yüksek Komiserliği önünde saat 09.30'da başlayacak. Saat 10.00'da muhtıra okunarak komiserlik temsilcisine verilecek. Ardından Ledra Palace sınır kapısına gidecek eylemciler, aynı muhtırayı AB ve BM temsilcilerine de verecek.

''1963'te ve 1974'te göç edecek yer bulduk. Peki, şimdi nereye göç edeceğiz? Rum bağnazlığını ve Avrupa Toplulukları Adalet Divanının (ATAD) Orams davasına ilişkin kararını kınıyoruz'' başlığıyla yapılan açıklamada, ATAD'ın 28 Nisandaki Oram davasıyla ilgili kararının, ''Kıbrıs Türk halkının tüm kazanılmış haklarını ve bugüne kadar BM sürecinde olası bir uzlaşının temelini oluşturabilecek siyasi eşitlik ve mülkiyet konusu ile ilişkili iki-kesimlilik ilkelerini hiçe saydığı'' belirtildi.

Eylem kararının, geçen Cuma günü Girne Amerikan Üniversitesinde (GAÜ)yapılan toplantıda alındığı kaydedilen açıklamada, KKTC'de yaşayan yabancılara ve herkese birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı. Eyleme katılacakların siyah giymeleri ve varsa siyah şemsiyeleriyle eyleme katılmaları istenen açıklamada, eylem sırasında KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti bayrakları da taşınacağı kaydedildi.

İngiltere'de paralel eylem

Eyleme paralel olarak, İngiltere'de kayıtlı ''Embargoed!'' örgütünün de muhtıra için imza toplama kampanyası başlattığı ve aynı gün Başbakanlığa muhtırayı sunmak üzere hazırlık yaptığı açıklandı.

Önceden imza atmak isteyenlerin muhtıraya www.kuzey.kibris.com web sitesinde ulaşabileceği duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler