"Tam Gün Yasası'nın çıkarılmasını doğru değil"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası (Söz-Sen) Genel Başkanı Veli Yıldırım, Tam Gün Yasası'nın çıkarılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Sağlık Bakanı, sadece hekimlere yönelik uygulamalar yaparak sağlık çalışanlarını göz ardı etmektedir." dedi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası (Söz-Sen) Genel Başkanı Veli Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Tam Gün'e karşı olduklarını belirterek, Sağlık Bakanı'nın sadece hekimlere yönelik uygulamaları hayata geçirdiğini savundu.

Yıldırım, "Sağlık Bakanı bunları yaparken yetkili olduklarını zanneden güdümlü sendikalarda bunlara çanak tutmaktadırlar. Sağlık Bakanı'nı ayrımcılık yaptığı için kınamaktayız" diye konuştu. Bu tasarının sağlık personelinin lehine olabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:
"Söz-Sen olarak bu tasarıdan bizim beklentilerimiz şunlardır. Ek ödemelerin emekliliğe sayılması, kanunu izinlerimizi kullanırken kesinti yapılmaması, tabip dışı personele ek ödeme tutarının yüzde 250'ye çıkarılması ve özelikli birimlere ise yüzde 300 olması, yeni bir tasarı hazırlanarak sağlık çalışanlarını tek bir çatı altında toplanmalı ve birliktelik sağlanmalıdır. Bu düzenlemeler halkın sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını daha da kısıtlayacak, sağlık hizmetlerinin sunumunu olumsuz yönde etkileyecektir. Bu durumda temsil ettiğimiz sağlık çalışanları olarak bu tasarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini beyan ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler