"İzmir, kadın dostu kent olmayı hak ediyor"

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) çerçevesinde İzmir'de düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir, kadın dostu kent olmayı hak ediyor" dedi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 14:28
Abone Ol google-news

İzmir Anemon Oteli'ndeki toplantıda Kocaoğlu, kadının tarım toplumunda ekonominin içinde yer aldığını hatırlattı, kırsaldan kente göçle birlikte ise kadınların "ev hanımlığı" konumuna geçtiğini belirtti.

Zaman içinde kadınların ekonomiye tekrar hızlı bir biçimde girdiğini ifade eden Kocaoğlu, "Kadının paranın nasıl kazanıldığını bilmesi, yaşamı paylaşması, evden çıkması gerekiyor. Bizler yerel yönetimler olarak bu süreci hızlandırmak ve doğru kanalize etmek için projeler üretiyor ve uyguluyoruz. Bir kentin kalkınması için kenti yöneten kademelerde mutlaka kadınların yer alması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çok sayıda kadın bürokrat ve mesai arkadaşımız bulunuyor. Bu yüzden İzmir, kadın dostu kent olmayı hak ediyor. İzmir'deki tüm kadınlarımıza çalışmalarımızda bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler