Polis müdahale etti, 100 kişi yaralandı

Hindistan'ın Cammu-Keşmir eyaletinde, Hint askerleri tarafından tecavüz edilerek öldürüldükleri öne sürülen 2 kadının ölümü protesto edildi. Polis protestoculara coplar ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale etti. Polis müdahalesi nedeniyle 100'den fazla kişi yaralandı.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 15:31
Abone Ol google-news

Hindistan'ın Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu-Keşmir eyaletinde, Hint askerleri tarafından tecavüz edilerek öldürüldüğü iddia edilen iki genç kadının ölümü protesto edildi.

Polis, eyaletin başkenti Şrinagar'da toplanan öfkeli binlerce kişiye havaya ateş açarak, coplar ve göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. Taraflar arasında çıkan çatışmada 15'i polis, 100'den fazla kişi yaralandı.

Ayrılıkçı örgütlerin oluşturduğu Tüm Hürriyet Partileri Konferansı'nın çağrısı üzerine düzenlenen protesto gösterilerinin diğer kentlerde de sürdüğü belirtildi.

Eyaletteki okullar, iş yerleri ve kamu binalarının kapalı olduğu kaydedildi.

Polis, protestocuların, "kadınların Hint askerleri tarafından tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü" iddialarını reddederek, kadınların bir derede boğulduğunu savunuyor.

Yetkililer, 17 ve 22 yaşındaki kadınların cesetlerini, Şrinagar'ın 60 kilometre kadar güneyindeki Şopiyan kasabasında bir derede hafta sonunda bulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler