Stefanu "Garantiler" konusunu yorumladı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın ''Garantiler konusunun Kıbrıs sorununun çözülmesi sonrasında ele alınması'' yönündeki açıklamasını yorumlayan Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, garantiler konusunu da içeren güvenlik konusunun Kıbrıs'ta bütünlüklü bir çözümün parçası olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 16:15
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın ''Garantiler konusunun Kıbrıs sorununun çözülmesi sonrasında ele alınması'' yönündeki açıklamasını yorumladı. Stefanu, ''Garantiler konusunu da içeren güvenlik konusunun Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümünün bir parçası olduğu gayet açık'' ifadesini kullandı.

Öte yandan Stefanu, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'un Yunanistan'da yaptığı ve Rum hükümetini Kıbrıs sorunu konusunda eleştirdiği açıklamalarına da yanıt verdi.

Stefanu, Başpiskopos 2. Hrisostomos'un açıklamalarından üzüntü duyduğunu belirerek, 2. Hrisostomos ve destekçilerinin, ''iki toplumlu, iki kesimli federasyon temelinde çözüm müzakereleri gerçekleştirilmesini öngören 8 Temmuz anlaşmasının mantığını ortadan kaldırdığını'' ifade etti.

Stefanu, ayrıca, 2. Hrisostomos'un, seçim öncesi dönemde, Rum yönetimi lideri Dimtiris Hristofyas'ın Kıbrıs sorununa ilişkin politikasını çarpıtarak oy almak isteyen bazı çevrelerin sözcüsü haline geldiğini kaydetti.

 

Rum Başpiskopos kızdırdı

Başpiskopos 2. Hrisostomos, Yunanistan'ın Nikea kentinde katıldığı ayinde, Kıbrıs sorununa ilişkin sorumluluğu Rum siyasilere yükledi ve eleştirilerde bulunarak, ''Siyasilerimiz 'işgal' ve 'istila' konusunu toplumlararası soruna dönüştürdü. Bugün birçoğu, Kıbrıs sorununun çabucak çözümlenmesi gerektiği, zira Kıbrıs'ın bölüneceğini; Kıbrıs sorununun çabucak çözümlenmesi gerektiğini, zira 'sahte' devletin tanınacağı şeklinde bağırıyor. Bu yalandır'' dedi.

2. Hrisostomos, Hristofyas'a, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile sürdürdüğü müzakerelerde danışmanlık yapan bazı çalışma gruplarını da ''bilgisiz'' olarak nitelendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler