İlk solcu devlet başkanı yemin etti

El Salvador'da ilk solcu Devlet Başkanı Mauricio Funes, yemin ederek görevine başladı. Eski gazeteci ve gerilla Funes, Küba ile ilişkileri eski haline getirirken, ABD ile dost kalmaya devam edeceği sözünü verdi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 16:53
Abone Ol google-news

El Salvador'da, devlet başkanı seçilen eski gazeteci ve gerilla Mauricio Funes, yemin ederek görevine başladı. Ülkenin ilk solcu devlet başkan olan Funes, Küba ile ilişkileri eski haline getirmenin ve bunu yaparken ABD ile dost kalmanın sözünü verdi.

Mauricio Funes'in yemin törenine ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da katıldı.

Funes'in yemin ederek göreve başlamasıyla, ABD destekli askeri yönetimlere karşı, 1992 yılındaki barışa kadar 12 yıl boyunca gerilla savaşı yürüten Solcu Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi (FMLN) iktidara gelmiş oldu.

FMLN'den aday olarak devlet başkanlığı seçimini kazanan ilk kişi olan Funes, eşi Vanda Pignato'yu Toplumsal Uzlaşma Bakanı alarak atamıştı.

Savaş sırasında TV muhabiri olan Funes, iki yıldan az bir süre önce devlet başkanlığı seçimlerine katılmak için gazeteciliği bırakmış ve 15 Mart'taki devlet başkanlığı seçimlerini kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler