"Filistin'deki nakit sıkınıtısının nedeni Arap bağışçılar"

Uluslararası Para Fonu (IMF), Filistin Yönetiminin ciddi nakit sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. IMF yetkilisi Usame Kenan, nakit sıkıntısından Arap bağışçıları sorumlu tuttu.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 18:36
Abone Ol google-news

Uluslararası Para Fonu (IMF), Filistin Yönetiminin ciddi nakit sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu bildirerek, bu durumdan Arap bağışçıları sorumlu tuttu.

IMF yetkilisi Usame Kenan, Filistin Yönetiminin her ay alması gereken yardım parasının sadece yarısını alabildiğini belirterek, bunda Arap bağışçıların ihmali olduğunu söyledi.

Kenan, bağışçı Arap ülkelerinin, yardım parasını vermediklerinde bir tarafı ya da ötekini cezalandırmadığını, bundan, Filistin halkının zarar gördüğünü fark etmeleri gerektiğini ifade etti.

Beytüllahim Ticaret Odası Başkanı Samir Hazbun ise Arap bağışçılarının, yardım parasını vermeyince Hamas ile El Fetih'i uzlaşmaya zorlayacaklarını düşündüklerini söyledi.

Filistin Yönetiminin aylık bütçesini dengelemek için 120 milyon dolar civarında nakde ihtiyacı var, ancak 66 milyon dolar dolayında yardım alabiliyor. 2000 yılında düzenlenen bir zirvede Arap ülkeleri, Filistin Yönetimine aylık 50 milyon dolar civarında yardım yapmayı taahhüt etmişti. Ancak IMF yetkilisi, Arap ülkelerinin bu yılın başından bu yana toplamda sadece 77 milyon dolar yolladığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler