"İki çizgi" Moskova yolcusu

Yönetmen Selim Evci'nin imzasını taşıyan ''İki Çizgi'' adlı film, Moskova Uluslararası Film Festivali'ne davet edildi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 07:20
Abone Ol google-news

''İki Çizgi'', dünyanın farklı ülkelerinden davet almaya devam ediyor.

Dünya prömiyerini 65. Venedik Uluslararasi Film Festivali'nde yapan ve şimdiye kadar Rotterdam, Kahire, Sao Paulo, Oslo, Beyrut, Atina, Bangkok, Cape Town gibi 22 uluslararası film festivalinde izleyici ile buluşan ''İki Çizgi'', Rusya'da düzenlenen Moskova Uluslararası Film Festivali'nden davet aldı.

İlk kez 1959 yılında düzenlenen ve bu yıl 19-28 Haziran tarihleri arasında 31'incisi gerçekleşecek festivalde, ''İki Çizgi'', Rus ve dünya sinemasının önemli örnekleriyle birlikte gösterilecek.

Türkiye'deki galası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gerçekleşen ve 27 Şubat'ta vizyona giren film, dünyanın farklı ülkelerinde festivaller aracılığıyla Türkiye'yi temsil etti ve yaklaşık 20 bin kişiye ulaştı.

Filmin DVD'si, Türkiye'de Haziran ayında satışa çıkacak.

Başrollerini Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Keskin'in paylaştığı filmin yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini Selim Evci üstlendi.

Filmin konusu özetle şöyle:    

''İş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve arabalarıyla güneye doğru yola çıkarlar. Uzun bir yolculuk onları beklemektedir. Metropolde başlayan ve bir yol hikayesine dönüşen filmde, kadın ve erkeğin kendi çizgilerinde taşıdıkları kimlikler ve arayışlar üzerinde duruluyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler