"Yalçınkaya'ya hakaret" davası

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya, AKP hakkında kapatma davası açmasının ardından internetten mesaj göndererek, hakaret ettiği iddia edilen bir kişi hakkında, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 07:31
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianamede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesine, AKP'nin kapatılması talebi doğrultusunda dava açmasından üç gün sonra O.Ç'nin, Yargıtay'ın e-posta adresine mesaj gönderdiği belirtildi.

Gönderilen iletinin bütünselliğinde, kullanılan kelime ve cümlelerle, düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıkıldığı, haksız isnat, yargı ve hakaret içeren sözcüklere yer verildiği ifade edilen iddianamede, iletiyle ağır eleştiri ve tenkit sınırlarının aşıldığı, sözlerin içeriğinde geçen tanımlamaların sövme suçunu oluşturduğu savunuldu.

İddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda IP numarası belirlenen ve bu yolla kendisine ulaşılan O.Ç'nin, talimatla alınan savunmasında, mesajı kendisinin gönderdiğini kabul ettiği kaydedildi. ''Suçlamaları reddeden O.Ç'nin, demokrasi adına duygularını söylediği'' yönünde ifade verdiği belirtildi.

İddianamede, Şanlıurfa'da ikamet eden O.Ç'nin, ''kamu görevlisine görevinden dolayı e-mail yoluyla hakaret'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dava, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Bu arada, Yalçınkaya'ya AKP hakkında kapatma davası açmasının ardından internet yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla 10 dava daha açıldığı, 800 kişi hakkındaki soruşturmaların da devam ettiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler