Bu sefer de ölmüş biri adına tedavi faturası kesildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya Müdürü Selim Erol, SGK'nin sağlık hizmeti satın aldığı özel sağlık kuruluşlarının denetlenmesi sırasında, ölmüş bir kişi adına da tedavi faturası kesildiğini tespit ettiklerini bildirdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya Müdürü Selim Erol yaptığı açıklamada, SGK'nin hizmet satın aldığı özel sağlık kuruluşlarının faturalarında yaptığı denetimlerde çok ilginç sonuçlara rastlandığını söyledi. Antalya, Burdur ve Isparta'da özel hastaneler, tıp merkezleri özel ihtisas hastaneleri, hemodiyaliz hizmeti veren sağlık kuruluşları ile diğer özel sağlık hizmetleri veren kuruluşların iş yerleri ve faturalarının geçen yıla ait denetimlerinin tamamlandığını bildiren Erol, şunları kaydetti:

''Geçen yıl üç ilde 65 özel sağlık hizmetleri sunucularının SGK'lılara verdiği hizmetler karşılığı kuruma sundukları toplam 128 milyon TL'lik fatura incelendi. Denetimlerde çok ilginç sonuçlar tespit edildi. Özel sağlık sunucusu bir hastanede, ölmüş bir kişi muayene edilmiş gibi gösterilerek fatura kesilmiş. Yapılmayan hizmetler yapılmış gibi gösterilmiş. Bazı özel sağlık merkezlerinin, katılım payı ve ilave ücretlerle ilgili sözleşmedeki madde gereği tabela asmadıkları tespit edildi. Geçen yıl yapılan denetimlerde özel sağlık kuruluşlarına 1 milyon 120 bin TL idari para cezası verildi.''

Bu yıl da denetimlerin sürdüğünü ifade eden Erol, ''bu yılın dört aylık döneminde yapılan denetimlerde de, özel sağlık kuruluşlarına idari para cezaları verildi. Bu dönemde 42 milyon TL'lik fatura incelendi ve denetimlerde özel sağlık hizmetleri sağlayıcılarına 250 bin TL idari para cezası kesildi'' diye konuştu.

Denetimlerde kayıt dışılıkla mücadeleye de önem verdiklerini anlatan Erol, özel sağlık kuruluşlarında 40'dan fazla kayıt dışı çalışan tespit edildiğini söyledi.

Özel sağlık kurumlarında tedavi gören SGK'lilerin tedavileri sırasında eksik gördükleri hizmetleri ve aksaklıkları kuruma bildirmelerini isteyen Erol, sözlerini şöyle tamamladı:

''SGK'nin sağlık hizmeti satın aldığı özel sağlık kuruluşlarının denetimleri aralıksız devam edecek. Yılda iki kez planlı denetim yapılacak. SGK'lılarımız tedavi gördükleri konularda eksiklikleri kuruma bildirsin. Şikayetlerini iletsin. Önümüzdeki günlerde Antalya, Burdur ve Isparta'da bin 200 eczane ile 300'den fazla gözlükçü denetlenecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler