Annesini ve yeğenini boğarak öldürmüş

Adana'da akılalmaz bir olay gerçekleşti. Bir ailenin büyük oğlu ailesinden 8 kişiyi katletti. Silahıyla birlikte yakalanan Murat Yüksel ilk sorgusunda cinayeti itiraf etti. Yapılan incelemelerde Murat Yüksel'in annesini ve yeğenini boğarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 07:53
Abone Ol google-news

Huzurevleri Mahallesi 142 Sokak Özemek Apartmanı A Blok 11. kattaki dairede oturan Küçükdikili Ana Sağlık Merkezi'nde ebe hemşire olarak çalışan Nalan Yüksel'in işe gelmemesi, ardından ev cep telefonlarına ulaşılmaması üzerine zehirlendiğini düşünen mesai arkadaşları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini ve 112'yi aradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapının açılmaması üzerine polisten yardım istedi. Apartman dairesine gelen polis ekipleri, kapıyı açtıklarında, kan izlerine rastladı. Ekipler, değişik odalarda 3'ü çocuk 8 kişinin cesedini buldu. Bu kişilerin başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğü belirlendi.

 

Katliamda öldürülen kişilerin isimleri

Cesetlerin ebe hemşire Nalan Yüksel, baba İbrahim Yüksel (64), anne Günay Yüksel (62), 6 yaşındaki Vedat Yüksel, lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17), ÖSS'ye hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Gül Yüksel ve kardeşi Ali Yüksel'e ait olduğu bildirildi.

Öldürülen Halil İbrahim Kopar ile Arif Kopar'ın Nalan Yüksel'in 10 yıl önce ayrıldığı eşi Celal Kopar'dan olan çocukları olduğu öğrenildi.

 

Veda notu yazarken yakalandı

Olay sonrası ailenin büyük oğlu Murat Yüksel'i arayan polis, bu kişinin Toros mahallesindeki evine gitti. Evde intihar etmek için veda mektubu yazarken zanlıyı yakaladıklarını belirten polis, ilk ifadesinde ''benim üzerime çok geliyorlardı, ne olduğunu hatırlamıyorum'' dediğini belirtti.

 

Katliam saatlerce sürdü

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay yerinde incelemesini tamamlayan polis, zanlı Murat Yüksel'in cinayetlere dün öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne Günay ve baba İbrahim Yüksel'i öldürerek başladığını tespit etti.
Yetkililer, zanlının daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar öldürdüğünü belirledi.

Evli ve 1 çocuk babası zanlı Murat Yüksel'in, olayda tek tabanca kullandığı, evine yapılan baskın sırasında üzerinde kanlı pantolon ve cinayet sonrası eve getirdiği 2 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Yetkililer, evde 4 boş kovan bulunduğunu, diğer kovanların cinayetin işlendiği sokağa atıldığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Ailenin zanlıdan sonra hayatta kalan tek ferdi Handan Yüksel'in Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü, olayda ölen kardeş Ali'nin de aynı hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.
 

Kovanlar, zanlının silahıyla eşleşti

Murat Y'nin (38) sorgusu sürerken, evde bulunan kovanların, zanlıyla ele geçirilen ruhsatsız 1 adet 7,65 milimetre çapındaki tabancadan çıktığı belirlendi. Murat Y'nin büyük miktarda borcu olduğu iddia edilirken, yabancı uyruklu bir kişiyle evlendiği için astsubaylıktan atıldığı öğrenildi.

Zanlı Murat Y'nin astsubaylıktan atıldıktan sonra babasıyla ortak olduğu bir dolmuş işlettiği, bir süre sonra borçlarını kapatabilmek için dolmuşu sattırdığı öne belertildi. Zanlının yaklaşık 3 ay önce de arabasıyla kendini yakma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

 

18 torba delil toplandı

Bu arada olay yeri inceleme ekipleri dairedeki çalışmalarını tamamlayarak, kapıyı mühürledi. Ekiplerin, 18 torbada topladığı deliller, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Tehditten dava açılmış

Bu arada, alınan bilgiye göre öldürülen 8 kişi arasında bulunan Ali Yüksel hakkında, geçen yıl, yine aynı dairede cesedi bulunan Nalan Yüksel ve olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Murat Y'yi ''cep telefonu mesajı ile tehdit ettiği'' gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde aleyhine dava açıldığı öğrenildi.

Ali Yüksel'in psikolojik rahatsızlığı bulunduğu ve 3 ayda bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.


Nalan Yüksel 22 yıllık memurdu

Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Küçük Dikili Ana Sağlık Merkezi'nde ebe hemşire olarak çalışan ve öldürülen 8 kişi arasında bulunan Nalan Yüksel'in (40), 22 yıllık memur olduğunu bildirdi. Nalan Yüksel'in göreve 1987 yılında Elazığ'da başladığını, 1995 yılında Kars'a tayin olduğunu belirten Kemik, Yüksel'in 1997 yılından bu yana Adana'da görev yaptığını ifade etti.

Kemik, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Bu çağda böylesine bir durumun yaşanması çok acı. Olayın zanlısı olarak gözaltına alınan kardeşin astsubaylıktan atıldığı yönünden duyumlar aldık. Ayrıca, ruh sağlığı da iyi değilmiş.''
 

Cesetler balkondan çıkartıldı

Bu arada, apartman dairesindeki 8 ceset balkondaki demir parmaklıklar kesilerek çıkartıldı. Cesetlerin, asansörün dar oluşu ve merdiven dönüşlerinin elverişli olmaması nedeniyle balkondan çıkartıldığı öğrenildi. 8 kişinin cesedi, incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemini tamamladı. Öldürülen Ali Yüksel'in eşi Ela Gül Yüksel ve oğlu 6 yaşındaki Vedat Yüksel'in cenazelerinin Kabasakal Mezarlığında, diğer kişilerin cenazelerinin ise merkez Seyhan ilçesine bağlı Camuzcu köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Nalan Yüksel ile olayda ölen diğer kişilerin yakınları da olayın şokunu yaşıyor. Mesai arkadaşları Nalan'ın çalışkanlığı ile tanındığını belirtirken, kardeşi ile de aldıkları bir ev yüzünden sorun yaşadıklarını söylediler.

Bu arada cinayetin işlendiği apartman sürekli olarak ziyaretçi akınına uğruyor.
Cinayette hayatını kaybeden Seyhan Çukurova Lisesi 11. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Kopar'ın okul arkadaşları da, olayın yaşandığı Huzurevleri mahallesi 142. sokak Özemek Apartmanının önündeki tedirgin bekleyişlerini sürdürüyor. Kopar'ın okulunda ise hüzün hakim.

 

Vali Atış basın toplantısı düzenledi

Olayın duyulmasının ardından söz konusu apartman önüne gelerek yetkililerden bilgi alan Vali İlhan Atış da, olayla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Atış, cinayetin, hemşirenin eski kocasıyla kesinlikle ilgisi olmadığını belirterek, ''Bizim düşüncemize göre tek gözaltı oldu ve öyle kalacak'' dedi.

Atış bir gazetecinin Murat Y'nin ''psikopat olup olmadığı yönündeki soruyu'' ise ''8 kişiyi öldüren bir kişinin psikolojik durumunun iyi olduğunu söylemek doğru olmaz'' şeklinde yanıtladı.

Zanlının cinayeti işledikten sonra cesetlerin üzerini bez parçalarıyla örttüğünü de bildiren Atış, olay sırasında komşuların silah sesi duymamasının ise susturucu kullandığının göstergesi olduğunu belirtti.

 

Annesini ve yeğenini boğarak öldürmüş

Adana'da, 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, annesi ve yeğenini boğduğu belirlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin cinayete ilişkin hazırladığı rapor tamamlandı.

Rapora göre anne Günay ve evin en küçük çocuğu Vedat, boğularak öldürüldü. Sorgulamada, ailesinin sürekli kendisine baskı yaptığını ve destekçisinin olmadığını söylediği öğrenilen zanlı Murat Y.'nin, cinayetleri işlerken bilincini yitirdiğini, olanları tam olarak hatırlayamadığını, daha sonra televizyonda haberleri görünce intiharı düşündüğünü kaydettiği belirtildi.

 

FOTO GALERİ İÇİN:  http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=281&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler