Federasyon sorunu Portekiz'e yaradı

Bilardo sporunun Türkiye'deki öncüleri arasında yer alan ve uluslararası alanda önemli başarıları bulunan Semih Saygıner, 4-7 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Schiltigheim kentindeki, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde, Portekiz kulübü Porto adına yarışacak.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 07:58
Abone Ol google-news

Türkiye'de, 'Bilardo' denilince akla gelen ilk isimlerden olan milli sporcu Semih Saygıner, 2005 yılından bu yana yarıştığı Porto kulübüyle 4-7 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentine 5 kilometre uzaklıktaki Schiltigheim kentindeki, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde mücadele edecek.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na, bu sezon Türkiye'den Mecidiyeköy Spor Kulübü katılmış ancak eleme grupları mücadelelerinde grubunda üçüncü olarak şampiyonadan elenmişti.

Semih Saygıner, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline kalan 6 takımdan birinin de kulübü Porto olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası elemelerinden birinci takım olarak çıktık. Ciddi bir eleme döneminden sonra buralara geldik. Şimdi finaller için hazırlık dönemine girdim. Çok ciddi antrenmanlar yapıyorum. Günde ortalama 4-5 saat çalışıyorum.''



''Milli takımdaki kariyerimi dondurdum"

Daha önce Bilardo Federasyonu yöneticileriyle sorunlar yaşadığını ve kendisine karşı yapılanlardan dolayı milli takım kariyerini dondurduğunu kaydeden Saygıner, ''2007 Kasım ayında milli takım kariyerimi donduruyorum dedim. Geçmişte yaşananlardan dolayı hiç bir düzeltme yapılmadı. Bu şartlarda dönersem, bütün yapılanları kabullenmiş olurum. Ben de bütün bu olanları kabul etmiyorum. Yaşadıklarımı zamanında devletin ilgili üst makamındaki kişilere de anlattım'' diye konuştu.

Sporun devamlılığının ve sportif başarının dışında, sporcunun yarışabilmesi için birtakım koşulların da oluşması gerektiğini savunan Saygıner, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tüm bunları bana yapan kişilerle ben nasıl gidip yurtdışında ülkemi temsil edip başarılı olacağım? Bu nedenle böyle bir karar aldım. Bu kararımın da arkasındayım. Federasyon ne zamanki sağlıklı bir yapıya kavuşur, o zaman tabii ki milli takımı düşünebilirim. Benim için oradaki psikolojik şartların hazırlanması lazım. Yaşananlar için hiçbiriyle ilgili herhangi bir düzeltme yapılmadı. Düzeltme yapılmadığı için de ben kendimi çektim. Doğru bir şey yaptığımı düşünüyorum. Diğer türlü başarısız olurdum, mutsuz olurdum.''



"Şartlar değişmeden takıma girmem"

Kendisine yapılanların sporla bağdaşmadığını savunan Saygıner, ''Bireysel olarak bana yapılanlar tamir edilmediği sürece benim bütün bunları kabullenip gidip orada ıstaka sallamam, ülkemi temsil edip başarı kazanmam mümkün değil. Eğer ben defolu olsaydım, emek harcamayan, başarı için orada bulunmayan biri olsam, ülkesinin bayrağını temsil etmeye gayesi olmayıp da sadece gezmeye giden biri olsam derdim ki, (Başkan biz de gidelim Ekvator'u gezelim)'' ifadelerini kulandı.

Türkiye'yi dışarıda temsil ederken hep başarılı olmaya çalıştığını belirten Saygıner, şunları kaydetti:

''Şu anda milli takıma çağırsalar da gitmem. Bana yapılanları insanlar gün gelecek görecekler. Son derece profesyonel bir insan olduğumu herkes bilir. Ülkemi, bayrağımı ne kadar sevdiğimi herkes bilir. Ancak benim bu boşluğumdan faydalanıp, bana başka ülkeler adına yarışmak için birtakım sinyaller verildi. Kabul etmedim etmemde. Eğer oynayacaksam bir ülke adına bu sadece Türk bayrağı için olur. Başka hiçbir ülkeyi temsil etmem. Ben onun peşinde değilim. Ben kişisel tedbir aldım. Bu yapı değişene kadar da yer almayacağım. Yoksa benim oynamam için birtakım spekülasyonlar yapılıyor, kabul etmiyorum. Eğer spor bu diye iddia edenler varsa ben bütün spor kariyerimi kaldırıp atıyorum. Benim anladığım spor sadece yurtdışına gidip ülkeyi temsil etmek de değil. Benim anladığım ülke adına başarı kazanmaktır ve daha da başarı kazanmak için çalışmaktır. Ne kadar gerekiyorsa o kadar çalışmaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler