"Ankara elektrikte karanlık çağı yaşıyor"

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, kentin plansız büyümesi ve gerekli yatırımların yapılmaması yüzünden Ankara'da elektrik kesintilerinin arttığını bildirdi, "Kentin elektrikte karanlık çağı yaşadığını" kaydetti.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "2007 yılında Ankara'da elektrik şebekesinde meydana gelen 453 hasar yüzünden 506 saat elektrik kesintisi yaşandı. 2008 yılında meydana gelen 551 hasar nedeniyle ise 581 saat elektrik kesintisi oldu. Elektrik üretimi konusunda yeni yatırımlar yapılmazken, Başkentin plansız gelişimi, rant uğruna yeşil alanların ya da tek katlı binaların yerine çok katlı apartmanların yapılması, bu arada devasa alışveriş merkezleri kurulması elektrik tüketimini körüklemekte, bu baskıya dayanamayan eski hatlar çökmektedir" denildi.

Açıklamada şu görüşlere de yer verildi: "Ankara'da deneyimli personelin siyasi baskılarla görevinden uzaklaştırılmaları nedeniyle de verim düşmüş, arızalara zamanında müdahale edilemez olmuştur. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri sonucu Ankara'da birçok evde elektrikli ev aletleri kullanılamaz hale gelmiş, şarjlı aydınlatıcı satışlarında artışlar yaşanmıştır." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler