Bursa'da festival coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfınca (BKSTV) düzenlenen, ''48. Uluslararası Bursa Festivali'' 12 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hünkar Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın yaşayan müze kent olması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kültürün her köşede canlı yaşandığı bir Bursa'yı hedeflediklerini ifade eden Altepe, bu kapsamda organize edecekleri festivalin, kentin yapısına uygun önemli bir etkinlik olacağını bildirdi.

Çok renkli görüntülerin sergileneceği, hoş ve güzel bir organizasyon planladıklarını vurgulayan Altepe, ''Bu etkinlikte, Türk halk, sanat, pop, batı ve caz müziğinin en güzel örnekleri, alanında isim yapmış seçkin, ünlü sanatçılarla sunulacak. Etkinliğimiz örnek olacak düzeyde ses getirecek. Birçok ünlü sanatçıyı aynı sahnede buluşturacağız'' dedi.

Fstival programı

BKSTV Başkanı Ahmet Erdönmez de, Türkiye'nin en uzun soluklu kültür sanat festivallerinden biri olan etkinliğin, 12 Haziran'da Bursa Açık Hava Tiyatrosu'nda başlayacağını söyledi.

Açılışta, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın sahne alacağını ifade eden Erdönmez, 14 Haziran'da albümleri bütün dünyada 10 milyondan fazla satan Kanadalı sanatçı Loreena Mckennitt'in sevenleriyle buluşacağını bildirdi.

Erdönmez, 16 Haziran'da Emel Sayın ve Ahmet Özhan'ın konser vereceğini belirterek, 18 Haziranda bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir gibi enstrümanları virtüoz derecesinde kullanabilen usta sanatçı Ömer Faruk Tekbilek'in sahne alacağını ifade etti.

Avrupa'da 1974'ten bu yana konserler veren ''Rosenberg Kardeşler''in 20 Haziranda Kibariye'ye eşlik edeceğini dile getiren Erdönmez, 22 Haziranda, her biri alanında Türkiye ve dünyada kendini kanıtlamış deneyimli ve yetkin sanatçıların bir araya geldiği kültür projesi olan ''Gül ve Lale'' müzikalinin sahneye konulacağını bildirdi.

Erdönmez, 24 Haziranda, Türkiye'nin önde gelen neyzenlerinin, ''Kırk Ney Bir Nefes'' adı altında düzenlenecek konserde aynı sahnede bir araya geleceklerine değinerek, 26 Haziranda, Kubat ve Aşkın Nur Yengi ikilisinin sahne alacağını söyledi. Rafet El Roman'ın 28 Haziran, Funda Arar'ın ise 30 Haziran'da sevenleriyle buluşacağını belirten Erdönmez, 2 Temmuz'da MFÖ, festivalin kapanış gecesi olan 4 Temmuzda ise Fatih Erkoç'un sahne alacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler