"Türkiye'ye taahhütler verildiyse yerine getirilecektir"

Nato Sözcüsü James Appathurai, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne getirilmesine ilişkin olarak Türkiye ile yapılan pazarlıklar konusunda, "Ne tür düzenlemeler yapıldığını bilmiyorum. Herhangi bir uygulama söz konusuysa ne tür bir ilerleme yapıldığını da söyleyemem. Ancak eminim ki bazı taahhütler verildiyse yerine getirilecektir" dedi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 10:45
Abone Ol google-news

Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin sorularını yanıtlayan James Appathurai, Türkiye'nin en önemli NATO müttefikleri arasında olduğunu, Türkiye'nin özellikle Afganistan'da daha fazla katkı sağlamasından memnuniyet duyacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'nin, sivil çalışmalarda daha fazla yer almak istediğini duydum. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'nin bazı önemli yeniden imar ve kalkınma projelerine yatırım yapmayı istediği yönündeki açıklamalarını izledim. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'nin ISAF bünyesinde kuvvetleri var ve tekrar liderlik pozisyonunu almayı değerlendiriyor. Türkiye'nin daha fazla katkıda bulunması, bizi memnun eder."

Ankara'nın karşı çıktığı, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği görevine seçilmesine ilişkin olarak yapılan pazarlıkların sırasında Genel Sekreter Yardımcılığı koltuklarından birisine bir Türk'ün oturacağı sözünün verildiği savlarına ilişkin olarak da Sözcü, net bir yanıt vermemekten kaçınarak, "Ne tür düzenlemeler yapıldığını bilmiyorum. Her hangi bir uygulama söz konusuysa ne tür bir ilerleme yapıldığını da söyleyemem. Ben de sizin duyduklarınızı duydum. Ancak eminim ki bazı taahhütler verildiyse yerine getirilecektir" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler