İran'da cami bombalanması

İran'da 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan cami bombalanması olayıyla ilgili 20 kişinin daha yakalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:19
Abone Ol google-news

Yargı Erki sözcüsü Ali Rıza Cemşidi, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahidan'daki cami bombalanması ve sonrası gelişen olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cemşidi, bir ibadethanede çocuk, kadın, yaşlı ayrımı göstermeksizin masum insanların öldürülmesinin savunulacak hiçbir tarafı olmadığını söyledi.

Bölge halkı ve kanaat liderlerinin soğukkanlılığı ve sağduyu çağrısı üzerine olası olayların büyümeden önlendiğini belirten Cemşidi, halk güvenliğini tehdit edenlerin gereken cezaya çarptırıldığını kaydetti.

Emir-el Muminin Camisi'nde 28 Mayıs'taki patlamadan kısa bir süre sonra bombalama olayına karıştığı belirlenen 5 kişi yakalanmış, suçu sabit görülen 3 kişi 30 Mayısta idam edilmişti.

İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV de dünkü haberinde Zahidan'da meydana gelen kundaklama olayında da 5 kişinin öldüğünü duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler