UNICEF gözünden Güney Asya

BM Çocuk Fonu (UNICEF), ekonomik kriz ve gıda maddelerinin fiyatlarının artması nedeniyle Güney Asya'da açlık çeken kişilerin sayısının son 2 yılda 100 milyon arttığını ve 400 milyonu geçtiğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:19
Abone Ol google-news

BM Çocuk Fonu'nun (UNICEF) Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yayımladığı, "Ekonomik krizin Güney Asya'daki kadın ve çocuklar üzerindeki etkisi" adlı raporda, 1,6 milyar insanın yaşadığı Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Maldiv Adaları, Butan, Pakistan ve Afganistan ele alındı.

Bu 8 ülkenin son 2 yılda ekonomik krizden çok kötü etkilendiği belirtilen raporda, "2 yılda, Güney Asya'da kronik açlık çeken insanların sayısı 100 milyon arttı. Krizden önce 300 milyon olan açlık çeken kişi sayısı 400 milyonu geçti" denildi.

Raporda, yakıt fiyatlarının artmasının, ulaşım, nakliye, elektrik, hayvan yemi ile pirinç, buğday ve tahıl gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarını artırdığı belirtildi.

UNICEF'in Güney Asya sorumlusu Daniel Toole, basına yaptığı açıklamada, kriz dönemlerinde kadın ve çocukların daha fazla zarar gördüğüne dikkat çekti.

Güney Asya'da özellikle kadınların, ellerinde az miktarda olan yiyeceği çocuklarına ve eşlerine vererek kendileri aç kalmayı yeğlediği kaydedildi.

Dünya Bankası verilerine göre, Güney Asya'da 1,18 milyar kişi günde 2 dolardan az parayla yaşıyor. Sadece nüfusu 1,17 milyar olan Hindistan'da 455-620 milyon kişi, günde 1,25-1,35 dolardan az parayla yaşıyor.

 

Fotoğraf: NTV


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler