Çelebi'den 'genel grev' alarmı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Kıdem tazminatı hakkımız bir oldu bitti yasasıyla kaldırılırsa, bu durum genel grev sebebi olacaktır'' dedi. Çelebi, sosyal güvenlikten başlayarak birçok kazanıma, birçok hakka el atıldığını savundu.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bolu'da bir otelde 2 gün sürecek DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kapitalizmin oluşturduğu ekonomik kriz karşısında siyasal iktidarın aldığı önlem paketlerine değindi.

Bu paketlerde işçilerin, emekçilerin, dar gelirli esnafın hayatını kolaylaştırıcı tedbirlerden söz edilemeyeceğini belirten Çelebi, ''Bizlere düşen zam, pahalılık ve işsizlik olmuştur. İşsizlik oranı yaklaşık yüzde 24'ü aşmıştır. Yani 4 kişiden birinin işsizliğinden söz ediyoruz. Kapanan iş yerleri, ücretsiz izinler, kaçırılan makineler ve daha nice sonuçlar'' diye konuştu.

Çelebi, ''15-16 Haziranın 39. yılının anılacağı bugünlerde işten atılmalar ve işsizlik, toplumun en sıcak, en acıtıcı sorunudur. O nedenle bugün burada 15-16 Haziran büyük direnişinin de ışığında işsizliğe karşı, işten atılmalara karşı, sendikal hak ve özgürlükler için kampanyalar örgütleyeceğiz'' dedi.

Sosyal güvenlikten başlayarak birçok kazanıma, birçok hakka el atıldığını savunan Çelebi, şunları kaydetti:
''Şimdi de kıdem tazminatı gündeme alınmak istenmektedir. Açıkça bir kez daha söylüyorum, kıdem tazminatı hakkımız bir oldu bitti yasasıyla kaldırılırsa, bu durum genel grev sebebi olacaktır. Gelin işveren örgütlerinin, kazanılmış hakların gasbına yönelik, kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik kampanyalarına, girişimlerine karşı ortak mücadele hattını oluşturalım.''

Çelebi'nin konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti. Toplantıya, DİSK yönetim kurulu üyeleri ile sendika temsilcileri katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler