Öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı, yer değiştirme işlemleri sırasında, 102 öğretmenin görev kayıtlarındaki değil de başvuru formunda belirttikleri puanlarının esas alınarak atamalarının gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini belirterek, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını bildirdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:33
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ''Öğretmen kurasında büyük torpil'' başlıklı haber yer aldığı belirtildi.
Bakanlıkta öğretmenlerin ilk atama ve yer değiştirme işlemlerinin, ''tercihler ve puan üstünlüğü doğrultusunda şeffaf şekilde, bilgisayar ortamında kamuoyu önünde yapıldığı'' ifade edilen açıklamada, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı yer değiştirme işlemlerinin de internet üzerinden, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda hizmet puanı esasına göre gerçekleştirildiği kaydedildi.

''Tekrar değerlendirildi"

Öğretmenlerin İller Arası İsteği ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü'ne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda belirtilen hükümler doğrultusunda, daha önce duyurulan tarihler arasında başvuruların alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
''İlgililer tarafından başvuru formundaki bilgilerin doğru olduğu beyan edilmiş olup başvurular il milli eğitim müdürlükleri tarafından incelenerek onaylanmıştır. Bakanlığımızca da 29 Mayıs 2009 tarihinde yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir. Daha sonra yapılan değerlendirmede, ayın gün ilan edilen yer değiştirme sonuçlarında 148 öğretmenin başvuru formundaki puanının görev kaydındaki puanından fazla olduğu ve 102 öğretmenin başvurudaki puanları ile yer değiştirme işleminin gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Söz konusu tespitin ardından, konuyla ilgili olarak veri tabanına yanlış bilgi girişine sebep olan kurum amirleri hakkında Sayın Bakan'ın talimatıyla soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırma dahil yasal çerçevede yanlış yapanlar hakkında gereken yapılacaktır. Hizmet puanı daha yüksek olan öğretmenlerin mağdur olmamaları için gerekli tedbirler anında alınmıştır. Dolayısıyla 102 öğretmenin başvuruda olması gereken puanları ile yer değiştirme işlemi tekrar değerlendirilerek mağduriyetlerin önüne geçilmiştir. Yeniden değerlendirme sonucunda, tercihlerine atanamayıp 26. tercihi doğrultusunda veya kura ile zorunlu hizmet il/ilçelerindeki eğitim kurumlarına atanan öğretmenler, tercihlerine atanabilmişlerdir.''

Bilgisayar kurası ile yapılan yer değiştirme işleminin hizmet puanı üstünlüğüne göre zorunlu hizmet bölgesi illerinin a, b, c, d ve e hizmet sınıfı ilçelerinden başlanarak yapıldığı kaydedilen açıklamada, ''Durum böyle iken Bakanlığımızın bütün hassasiyetine rağmen meseleyi torpil şeklinde yansıtmak doğru bir yaklaşım değildir'' ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler